Pokaż wyniki od 1 do 10 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie Pytanko

Czesc.
    Mam mala prosbe o pomoc.
    Ostatnio padla moja jak dotad jedyna drukarka Hp DeskJet 810c po 9 latach uzytkowania, jakze bolesnego
    Co drodzy forumowicze polecili by z tanszych modeli gora 300 - 320 zl a najlepiej to kolo 200 zl ?
    Drukuje glownie tekst w czerni i bieli od czasu do czasu jakis kolor, zdjec narazie nie zamierzam drukowac, chyba ze w tej cenie jest jakis sprzet ktory sie do tego nadaje. Wazne azeby byla latwa eksploatacja, tzn skonczy sie tusz czarny ide np do Printerii i za 25 - 30 zl mam uzupelniony albo na allegro kupuje tani zamiennik. Zalezy mi tez aby drukarka nie byla ogromnych rozmiarow i byla bryla bez zbytnich wystajacych elementow. Myslalem nad tania laserowka ale to, ze wlasnie od czasu do czasu potrzebuje druku w kolorze determinuje mnie jednak do zakupu drukarki atramentowej.
    Prosze o pomoc bo naprawde dzisiaj polapac sie w temacie drukarki to nie dla mnie, te wszystkie chipy itd oj tragedia
    Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marianoitaliano Zobacz posta
    Czesc.
    Mam mala prosbe o pomoc.
    Ostatnio padla moja jak dotad jedyna drukarka Hp DeskJet 810c po 9 latach uzytkowania, jakze bolesnego
    Co drodzy forumowicze polecili by z tanszych modeli gora 300 - 320 zl a najlepiej to kolo 200 zl ?
    Drukuje glownie tekst w czerni i bieli od czasu do czasu jakis kolor, zdjec narazie nie zamierzam drukowac, chyba ze w tej cenie jest jakis sprzet ktory sie do tego nadaje. Wazne azeby byla latwa eksploatacja, tzn skonczy sie tusz czarny ide np do Printerii i za 25 - 30 zl mam uzupelniony albo na allegro kupuje tani zamiennik. Zalezy mi tez aby drukarka nie byla ogromnych rozmiarow i byla bryla bez zbytnich wystajacych elementow. Myslalem nad tania laserowka ale to, ze wlasnie od czasu do czasu potrzebuje druku w kolorze determinuje mnie jednak do zakupu drukarki atramentowej.
    Prosze o pomoc bo naprawde dzisiaj polapac sie w temacie drukarki to nie dla mnie, te wszystkie chipy itd oj tragedia
    Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi
    Zobacz ofertę e-atramenty.pl mają dosyć tanie wszelkiego rodzaju tusze i zamienniki. Na drukarkach dobrze się nie znam, ale do samego drukowania tekstów (zazwyczaj b&w) wystarcza mi spokojnie mój stary HP 960CXi Mam ją lata i daje radę. Nawet nie chodzi głośno ^^

Początki nałogu

Domyślnie

Zastanawiam się nad tanią, atramentową drukarką do zdjęć. Myślałem o Canon PIXMA IP4600 i Epson Stylus Photo P50. Po rozmowie z konsultantami z centrumdruku.pl mam mieszane uczucia. Specjalista od Epsona był za Epsonem ze względu na jakość druku i szybkość, specjalista od Canona była za Canonem ze względu na niższe koszty utrzymania i lepszej jakości przejscia między barwami oraz większe DPI.

Nie mam zamiaru użerać się parę tygodni ze sprzedawcami, chce po prostu dowiedzieć się, która z nich będzie lepsza do druku zdjęć. I nie interesuje mnie PictBridge, zawsze obrabiam zdjęcia, nigdy nie zostawiam surowych z puszki.
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie jestem specem od drukarek, z tego co sie dowiedzialem od ludzi zajmujacych sie calym workflow (az do wydruku) w kontekscie zarzadzania barwa, z EPSON'em mozesz spac spokojnie.

Z tego co piszesz - argumenty za Canon'em to bullshit marketingowy, nie przekladajacy sie na praktyke, szczegolnie z tym DPI... To argument na poziomie takim, jak twierdzenie, ze 12 Mpix w kompakcie da lepsza jakosc, niz 8...

Z drugiej strony - pewnie oba te modele daja dobre rezultaty (maja za soba pewnie dluga tradycje, doswiadczenie, itp.). Ala argument DPI mnie powalil...
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Zastanawiam się nad tanią, atramentową drukarką do zdjęć. Myślałem o Canon PIXMA IP4600 i Epson Stylus Photo P50.
    Niedawno stałem przed identycznym wyborem. Tak naprawdę większość ich parametrów jest podobna. Kupiłem Canona (jest to jednak marka bliższa memu sercu ) ze względu na automatyczny dupleks.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Zastanawiam się nad tanią, atramentową drukarką do zdjęć. Myślałem o Canon PIXMA IP4600 i Epson Stylus Photo P50. Po rozmowie z konsultantami z centrumdruku.pl mam mieszane uczucia. Specjalista od Epsona był za Epsonem ze względu na jakość druku i szybkość, specjalista od Canona była za Canonem ze względu na niższe koszty utrzymania i lepszej jakości przejscia między barwami oraz większe DPI.
    Mam IP4600,jakość bardzo przyzwoita,a jestem wymagający.
    Nie jest to oczywiście jakość na miarę minilabu,ale różnica jest bardzo subtelna.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pytanie co lepsze?
    Nieprzewidywalnosc lab'u, czy subtelna roznica? :-?
    Pozdrawiam!

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vengo Zobacz posta
    Mam IP4600,jakość bardzo przyzwoita,a jestem wymagający.
    Nie jest to oczywiście jakość na miarę minilabu,ale różnica jest bardzo subtelna.
    Hey własnie jestem za etapie zakupu drukarki do nadruku płyt DVD. Mam pytanie, co obecnie polecacie

Ja wyczytalem ze:
    - canon ip4600 - obecnie wycofywana ale jest tania w użytkowaniu (tanie tusze i większe)
    - canon ip4700 - niby dobra ale droższa w utrzymaniu.
    - canon ip5300 - dobra ale nie mozna jej juz kupuic nowej

Czy znacie jakiesz jakis model godny polecenia?

Uprawnienia umieszczania postów