a co powiecie o takim wynalazku? http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...2BSI%26otn%3D4
a co powiecie o takim wynalazku? http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...2BSI%26otn%3D4
Powered by C7D MK II, C6D, 24-105/4L, 50/1.4, 580ExII, PW
www.agrofoto.pl
Czesc.
Mam mala prosbe o pomoc.
Ostatnio padla moja jak dotad jedyna drukarka Hp DeskJet 810c po 9 latach uzytkowania, jakze bolesnego
Co drodzy forumowicze polecili by z tanszych modeli gora 300 - 320 zl a najlepiej to kolo 200 zl?
Drukuje glownie tekst w czerni i bieli od czasu do czasu jakis kolor, zdjec narazie nie zamierzam drukowac, chyba ze w tej cenie jest jakis sprzet ktory sie do tego nadaje. Wazne azeby byla latwa eksploatacja, tzn skonczy sie tusz czarny ide np do Printerii i za 25 - 30 zl mam uzupelniony albo na allegro kupuje tani zamiennik. Zalezy mi tez aby drukarka nie byla ogromnych rozmiarow i byla bryla bez zbytnich wystajacych elementow. Myslalem nad tania laserowka ale to, ze wlasnie od czasu do czasu potrzebuje druku w kolorze determinuje mnie jednak do zakupu drukarki atramentowej.
Prosze o pomoc bo naprawde dzisiaj polapac sie w temacie drukarki to nie dla mnie, te wszystkie chipy itd oj tragedia
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi![]()
Zastanawiam się nad tanią, atramentową drukarką do zdjęć. Myślałem o Canon PIXMA IP4600 i Epson Stylus Photo P50. Po rozmowie z konsultantami z centrumdruku.pl mam mieszane uczucia. Specjalista od Epsona był za Epsonem ze względu na jakość druku i szybkość, specjalista od Canona była za Canonem ze względu na niższe koszty utrzymania i lepszej jakości przejscia między barwami oraz większe DPI.
Nie mam zamiaru użerać się parę tygodni ze sprzedawcami, chce po prostu dowiedzieć się, która z nich będzie lepsza do druku zdjęć. I nie interesuje mnie PictBridge, zawsze obrabiam zdjęcia, nigdy nie zostawiam surowych z puszki.
Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4
Nie jestem specem od drukarek, z tego co sie dowiedzialem od ludzi zajmujacych sie calym workflow (az do wydruku) w kontekscie zarzadzania barwa, z EPSON'em mozesz spac spokojnie.
Z tego co piszesz - argumenty za Canon'em to bullshit marketingowy, nie przekladajacy sie na praktyke, szczegolnie z tym DPI... To argument na poziomie takim, jak twierdzenie, ze 12 Mpix w kompakcie da lepsza jakosc, niz 8...
Z drugiej strony - pewnie oba te modele daja dobre rezultaty (maja za soba pewnie dluga tradycje, doswiadczenie, itp.). Ala argument DPI mnie powalil...
Pozdrawiam!
Pytanie co lepsze?
Nieprzewidywalnosc lab'u, czy subtelna roznica? :-?
Pozdrawiam!
Hey własnie jestem za etapie zakupu drukarki do nadruku płyt DVD. Mam pytanie, co obecnie polecacie
Ja wyczytalem ze:
- canon ip4600 - obecnie wycofywana ale jest tania w użytkowaniu (tanie tusze i większe)
- canon ip4700 - niby dobra ale droższa w utrzymaniu.
- canon ip5300 - dobra ale nie mozna jej juz kupuic nowej
Czy znacie jakiesz jakis model godny polecenia?