Strona 21 z 78 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kirkris Zobacz posta
    Co do cz-b podejrzewam że rozwiązaniem jest Epson R2880 - tam są 3 tusze czarne do fotografii co pozwala na uniknięcie tworzenia szarości z całej palety kolorów i tych zabarwień na wydruku.
    Kupując drukarkę zastanawiałem się nad tym wyborem ale kwestia ceny przeważyła.
    Witam!

Nabyłem Epsona 4880 i mam nast. problemy:
    1.Ile atramentu idzie w "kosz" podczas konwersji Blak Photo/Black Matt? Jakis sposób na oszczędzenie atramentu?
    2.Czy mozna drukowac na papierze matowym atramentem photo black? Jaki efekt?
    3.Czy można drukować papierze błyszczącym atramentem matt? Jaki efekt?
    4.Nigdy nie wykonywalem konwersjii atramentów Black Photo/Matt.
    a.Po co sa puste pojemniki (3 dodatkowe na kolory Cyan, V.Magneta,Yelow), uzywane podczas zamiany czarnych atramentów?
    b.czy podczas konwersji photo/matt zyżywane są kolorowe w/w atrameny? Czy na czas konwersji drukarka wtłacza w/w kolor. atram. do pustych pojemników i potem z nich z powrotem napełnia głowicę?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axiomax Zobacz posta
    Witam!
    1.Ile atramentu idzie w "kosz" podczas konwersji Blak Photo/Black Matt? Jakis sposób na oszczędzenie atramentu?
    4b.czy podczas konwersji photo/matt zyżywane są kolorowe w/w atrameny? Czy na czas konwersji drukarka wtłacza w/w kolor. atram. do pustych pojemników i potem z nich z powrotem napełnia głowicę?
    ad 1. ok 10%
    ad 4b. tak kolorowe atramenty także idą w kanał.

z tego co się orientuję to większość tych drukarek jest użytkowana w parach, jedna do koloru i druga do CZ/B, po prostu szkoda atramentu.
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gkmrtoip Zobacz posta
    ad 1. ok 10%
    ad 4b. tak kolorowe atramenty także idą w kanał.

z tego co się orientuję to większość tych drukarek jest użytkowana w parach, jedna do koloru i druga do CZ/B, po prostu szkoda atramentu.
    Jakies doswiadczenia black photo/matt z papierami matt/glossy?

Domyślnie

musiałbym się zapytać znajomego czy mieszał tusze z papierem, ale wątpię aby tak robił.
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Preskaler Zobacz posta
    Dzięki "shaqi"! Zaraz spróbuję.
    i co pomogło? :rolleyes:
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Domyślnie

Nie! Nie pomogło bo... nie wiem jak to zrobić. Jestem zacofańcem informatycznym i nie wiem gdzie mam szukać tych sterowników ani w jaki sposób je zmienić.

Domyślnie

Witam wszystkich piszących w tym wątku!
    Jestem tu nowy i bardzo proszę o pomoc. Jako że photolab w moim mieście nie spełnia moich wymagań (tzn. chcę mieć kontrolę nad wydrukiem od początku do końca, i chcę by wydrukowane zdjęcie wyglądało dokładnie tak jak na ekranie monitora) postanowiłem zakupić drukarkę. Interesuje mnie jak najlepsza jakość wydruku więc myślałem nad Epson Stylus Photo R2880. Zdjęcia które chcę drukować to w większości zdjęcia 8x10 (20x25 cm) pochodzące ze skanów slajdów 35 mm. (Jestem fanem filmów i mam takich slajdów ponad 200, a skanów ponad 400).
    Bardzo proszę o poradę, czy ta drukarka spełni pokładane w niej nadzieje? No i pytanie laika: czy papier do takiej drukarki jest na "spodniej" stronie całkowicie czysty? Bo jak byłem w photolabie i mi robili odbitki ze slajdów to na spodzie miałem nazwę papieru np. Fuji. Zależy mi by tego uniknąć.
    Czekam na opinie i z góry dziekuję

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dutch Zobacz posta
    Witam wszystkich piszących w tym wątku!
    Jestem tu nowy i bardzo proszę o pomoc. Jako że photolab w moim mieście nie spełnia moich wymagań (tzn. chcę mieć kontrolę nad wydrukiem od początku do końca, i chcę by wydrukowane zdjęcie wyglądało dokładnie tak jak na ekranie monitora) postanowiłem zakupić drukarkę. Interesuje mnie jak najlepsza jakość wydruku więc myślałem nad Epson Stylus Photo R2880. Zdjęcia które chcę drukować to w większości zdjęcia 8x10 (20x25 cm) pochodzące ze skanów slajdów 35 mm. (Jestem fanem filmów i mam takich slajdów ponad 200, a skanów ponad 400).
    Bardzo proszę o poradę, czy ta drukarka spełni pokładane w niej nadzieje? No i pytanie laika: czy papier do takiej drukarki jest na "spodniej" stronie całkowicie czysty? Bo jak byłem w photolabie i mi robili odbitki ze slajdów to na spodzie miałem nazwę papieru np. Fuji. Zależy mi by tego uniknąć.
    Czekam na opinie i z góry dziekuję
    Zależy jaki papier - epsona oryginalny jest podpisany, drukarka jest jak najbardziej ok, pytanie: na czym skanowane masz te slajdy? na przyzwoitym skanerze czy na czymś domowym?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Nie no skaner to epson perfection V700 więc jakość miodzio:-) A czy inne papiery tez są podpisywane?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dutch Zobacz posta
    Nie no skaner to epson perfection V700 więc jakość miodzio:-) A czy inne papiery tez są podpisywane?
    pewnie zależy od producenta - kupiłem kiedyś jakieś niby super hiper 20x30 dedykowane do atramentówek foto itp. ale w porównaniu z oryginalnym epsonem to było badziewie..
    co do papierów które są polecane to zajrzyj tutaj: http://www.czarno-biale.pl/sklep/ind...03adaa26c782f7 - wyniki wydruków na tych papierach powinny cię usatysfakcjonować
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 21 z 78 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów