Strona 19 z 78 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Preskaler Zobacz posta
    Mnie najbardziej interesuje jakość wydruku zdjęć B&W. Jak takie wydruki wychodzą? No i czy drukowane mogą być tylko tuszem czarnym, kolorowym czy też czarnym i kolorowym równocześnie? Nie jestem pewny ale to się chyba nazywa "duplex".
    Czarno białe bardzo ładnie, przejścia naprawdę ok, jestem przekonany, że na 100% będziesz zadowolony. Na pewno warta ceny, co do tuszy to jeszcze nie mogę się wypowiedzieć na ile starczą, za krótko ją użytkuję
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Domyślnie

Dzięki za info! Na razie będę jeszcze wyciskał ostatnie soki ze starej drukary ale myślę już o nowej. Do starej tusz (podróba bo oryginałów nie znalazłem) kosztuje 10 zł i wychodzi mi ok. 80 szt. pocztówek. Ekonomiczniejszej jeszcze nie spotkałem a jakośćkolorowych wydruków jest b. dobra. Niestety B&W jest nie do przyjęcia bo drukuje kolorowymi tuszami i nie można jej ustawić bez zafarbu. Cena C Pixma iP 4500 jest dobra tylko tusze są dość drogie.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wuqa Zobacz posta
    Witam
    Używa ktoś może Epsona 1400?
    Wydaje się bardzo ciekawym produktem, z wyjątkowo korzystnym stosunkiem ceny do jakości. W Polsce ok. 1400 brutto. A tu znalazłem review http://www.photo-i.co.uk/Reviews/int...00/Page_1.html
    Chętnie bym ją kupił, zwłaszcza że można podłączyć ciągłe zasilanie. Czy ktoś ją wypróbował i może podzielić się wrażeniami?
    Pozdrawiam
    Ja wznawiam pytanie. Czy ktos moze mial okazje uzywac tej drukarki?
    Canon eos 6D
    - EF 24-105mm f/4 IS L
    - EF 50mm f/1.4
    - Speedlight 430ex II

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Faktycznie ciekawy model, taka r2400 z głowica pozbawiona polowy dysz. Tylko czy ilosc dysz wplywa na jakosc czy tylko czas druku?

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Osobiscie niemam o tym zielonego pojecia. Moze wypowie sie ktos kto sie orientuje w temacie
    Canon eos 6D
    - EF 24-105mm f/4 IS L
    - EF 50mm f/1.4
    - Speedlight 430ex II

Coś już napisał Awatar wuqa
    Miasto
    Chelm

Domyślnie

No to ja używam Epsona 1400. Drukuję sobie fotografie rodzinne, na papierze epsona Glossy photo paper - i jakośc jest IDEALNA. Fotografie jak z labu a moze i lepsze. Przy użyciu profilu papieru epsona, kolory zbliżone do tego co pokazuje skalibrowany Eizo 1931. Ale ocena wierności koloru, w moim przypadku, zależy od światła, pory dnia i takie tam - czasem wydaje się, że jast idealnie jak na monitorze. W każdym będź razie przyjemność z wydruków WIELKA... aaa i wydruki fajnie pachną - jak odbitki odbierane w Labie

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jakie sa koszty eksploatacji? Probowales kiedys przeliczyc ile kosztuje Cie wydrukowanie jednej odbitki A3?
    Canon eos 6D
    - EF 24-105mm f/4 IS L
    - EF 50mm f/1.4
    - Speedlight 430ex II

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tespis Zobacz posta
    A jakie sa koszty eksploatacji? Probowales kiedys przeliczyc ile kosztuje Cie wydrukowanie jednej odbitki A3?
    Bez papieru to około 6 do 10 zł. Liczy się to tak: Jeden oryginalny atrament kosztuje ok 50 zł. W drukarkach Epsona jest 6 lub 8 pojemników. Wydrukuje się na nim ok 50 fotografii A3.

Ilość dysz ma związek z jakością taki, że im więcej tym są mniejsze i bardziej wrażliwe. A jak część się zapcha to zaczyna drukować w paski. Szczególnie na ten feler podatne są tanie modele z dużą rozdzielczością.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 16-11-2008 o 16:22
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Coś już napisał Awatar wuqa
    Miasto
    Chelm

Domyślnie

Co do kosztów wydruków, to oceniam, bardzo "na oko", że wydruk A4 z papierem Epsona Glossy Photo Paper to koszt ok. 6-7 zł. Co do zasychania, zapychania się dysz to nie wiem, nie miałem okazji doświadczyć. Drukuję rzadko, kilka-kilkanascie wydruków fotograficznych na miesiąc + klikanaście zwykłych kartek z czarnym tekstem. Tusze zużyłem w ok. rok, tzn. czarny, a pozostałe jeszcze ledwie zipią, i mimo tak rzadkiego drukowania, póki co nic nie zasechło, nie zauważyłem też żeby drukarka jakoś niezwykle przedmuchiwała sobie dysze, nadal drukuje świetnie - mam wrażenie, że lepiej niż w labie.

Bywalec Awatar My Nick
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem Pixmi IP 4600. Jak dla mnie naprawdę super. A kałamarze stanieją i jakoś to będzie.
    Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8

Strona 19 z 78 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów