No i stałosię a czego się spodziewałem! Moja Pixma 2000 mruga do mnie na pomarańczowo i nie chce drukować. Pewnie pampers się napełnił (bo gdzieś o tym czytałem). To każdorazowe oczyszczanie się dysz (automatyczne) powoduje nasączanie pampersa a jak się nasączy to (podobno) amen. Nie da się go już wymienić.
Tak więc stanąłem w obliczu zakupu drukarki. Najchętniej zrobił bym powtórkę z rozrywki ale już iP 2000 nie produkują. Byłem w sklepie i sprzedawca zaproponował mi C Pixma iP 4600. Na moje pytania o szczegóły wybałuszył oczy (jak blondynka grająca w brydża). Wróciłem więc do domu i przejrzałem "internet". Dowiedziałem się, że ponoć ma ona 5 pojemników z tuszami i możliwość drukowania w odcieniach szarości tuszem czarnym. Piszę ponoć bo to było w reklamie. Mam jednak kolejny problem. Nie ma nigdzie tuszy do tej drukarki (u mnie w sklepie i na "Allegro"). Do Pixma 4500 tusze są dostępne (oryginały i podróby) ale nie wiem czy ma możliwości druku B&W tuszem czarnym? Jeśli ktokolwqiek wie coś na ten temat to bardzo proszę o wypowiedź!