czyżby nikt nie używal?
czyżby nikt nie używal?
Ja używam Canona MP-640. Uważam, że jest naprawdę ok. Drukuje z laptopa używając WiFi. Tusze mam zamienniki, papier HP, monitor skalibrowany - wydruki wychodzą prawie identyczne. A jeżeli potrzebuję naprawdę dobrze wydrukowanej fotki to korzystam z polecanego na forum cyfrowego labui wtedy to juz mam to samo na papierze co na monitorze.
Ogólnie dla domowego użytku drukareczka super.
Canon 5d MKII, MKIII, C85 1,4IS + 580EXII, C35 1,4 C24 1,4 fish
Podepnę się do pytania. Mam na oku drukarkę canon ix6550, epson 2000. Głównie chodzi o drukowanie zdjęć.
Ktoś może powiedzieć coś o tych modelach, który warto kupić.
Szybkie pytanie - moze ktos mial podobna przygode i zna rozwiazanie.
Epson Stylus Photo P50. Zaczela mi ostatnio sprawiac sporo klopotow.
Zaczelo sie od informacji o braku kompatybilnosci tuszu w kolorze czarnym i jego rzekomej nieoryginalnosci. Jako ze po bardzo krotkiej przygodzie z nieoryginalnymi tuszami przesiadlem sie na Epsonowskie od pewnego dystrybutora, zaczalem szukac informacji co moze byc przyczyna takiego komunikatu. Na stronie Epsona jest porada zeby odinstalowac sterowniki i wgrac ponownie. Po tej operacji jesli chodzi o "widzenie" oryginalnego tuszu - to w tym temacie nic sie nie zmienilo (w PRINTER UTILITY widzi tusze jako oryginalne, na drukarce miga ikona tuszu i nie da rady nic wydrukowac). Postanowilem wymienic tusz pomimo ze byl pelny jeszcze w ponad polowie. Potrybilo pare minut i wywalilo komunikat o 2ch nastepnych niekompatybilnych tuszach. Powtorka z rozrywki jesli chodzi o sterowniki i ich reinstalacje i rezultat jak poprzednio - Light Cyjan i Light Magenta - prawie pelne do - smieci.
Po wszystkich tych przygodach przestalo wywalac - przynajmniej tymczasowo - komunikaty o nieoryginalnych tuszach.
Status drukarki jest "Ready", mila dla oka zielona ikonka, podaje ilosc tuszu, mozna zrobic test glowicy i inne czynnosci serwisowe (strona testowa itd) tylko za cholere nie mozna nic wydrukowac !!!
Wywala komunikat o problemie sterownika. Z 10x odinstalowywalem juz cale sterowniki, program Epson Easy Print, sciagalem sterowniki z kilku roznych stron/wersje jezykowe/ sterowniki same i w pakietach i nic.
Robilem update sterownikow przez System update - sciaga automatycznie/ instaluje/ widzi i .... nie drukuje wywalajac komunikat o sterowniku.
System to Mac OS X 10.6.8 / drukarka Epson SP P50 / wersja sterownika 9.00(9.04)
Drukarka jest sprawna bo w przyplywie desperacji zainstalowalem ja na jakims starym laptopie z XP i drukowala bez zajakniecia.
Mysle ze poprostu gdzies nie odhaczam, nie zanzaczam jakiejs blizej nie okreslonej opcji w ustaweniach/ ??
Macie moze jakis pomysl co to moze byc ?
5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2
maati mam do Ciebie pytanie. Jakich tuszów używasz? Mam canona 4950 więc pewnie twój MP jest bliźniaczym modelem tylko, że ze skanerem. Głowica pewnie tez ta sama z 1pl i rozdzielczość też ta sama ;] Podobno nowe głowice mają inne kształt dysz i nie każdy tusz można wsadzić do nich... Tusz nie zmywa się z papieru foto?? nie blaknie?
Dzięki za odp![]()
W cenie do 1000zł myślę, że nie da rady znaleźć tańszej i porównywalnej jakościowo drukarki od Epsona L800.
Na jednym napełnieniu wydrukowałem od kwietnia 1700 zdjęć!
witam wszystkich forumowiczów - mam problem - musze kupic żonie drukarke do zdjec a kompletnie nie znam sie na tym...mamy dzieciaka i zona cały czas biega po fotografach wywołujac jakies tam fotki bardziej lub mniej delikatnie mówiąc fajne(ostatnio coraz czesciej ja musze...) znając życie sytuacja bedzie jeszcze trwała kilka lat wiec prosze o jakies rady jaka drukarka by drukowała w miare dobrze na papierze fotograficznym moze byc do formatu a4 w cenie 1000 - 1500zł (z wi-fi byłoby super )
po prostu jak kazdy facet chce miec swiety spokój.....
pozdrawiam![]()
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Korzystam z mobilnego HP 100. Jest to drukarka atramentowa, ma własna baterię jest mała, szybka ale dużo tuszu ciągnie.
.............................
www.okuninka.org.pl