Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
Z takimi nabojami jest trochę problem bo ciężko spowodować takie samo podciśnienie jak w oryginalnych. Musi być określone, bo jak za małe to tusz zalewa drukarkę a jak za duże to dysze są puste. Testowałem to na wszelkie sposoby, i zgodnie z zaleceniami producenta i na swój sposób. Nie polecam.
Ale piszesz o tych samoresetujacych czy o ciss ? Bo tak troche nie moge do konca zrozumiec Jesli ciss, to ktorego producenta jesli bys mogl napisac. Jest tego troche

A co do pojemnikow z samoresetujacym sie chipem - czytalem ze ludzie maja niezle jazdy. Znika im tusz strasznie szybko. A wszystko dlatego ze co wlaczenie/wylaczenie - chip sie resetuje i drukarka przechodzi proceduje jakby sie wlozylo nowe pojemniki, przelewa dysze, czysci itp. Dlatego przy nich najlepiej albo drukowac duuuzo naraz. Albo nie wylaczac drukarki W innym przypadku reseter do chipow za ok 100zl. Tyle udalo mi sie doczytac. To samo jest z ciss'em ktory ma samoresetujace sie chipy. Wtedy ponoc przy wlaczaniu/wylaczaniu drukarka przechodzi procedure instalacji nowych pojemnikow i ssie strasznie tusz Ale skoro hp stoi wlaczone non stop od lat i nic sie nie stalo. To mam nadzieje ze canon sie nie zbuntuje. Dzis jade kupic