Strona 9 z 78 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monii Zobacz posta
    Witam

Zdecydowałam się na zakup canon pixma 970, ale chcialabym drukować bezprzewodowo. Taki adapter bluetooth kosztuje w sklepie 254zł... jest to adapter canona i polecają go w sklepie.

Mam też w domu adapter zwykły do bluetootha? ..myślicie że on też będzie działać z tym urządzeniem czy trzeba kupować konkretnie to urządzonko canona?

pozdr.
    Ale to adapter do drukarki czy do komputera? Jeśli do komputera to powinien działać każdy z każdym urządzeniem, niezależnie od producenta.. ale jak kupisz drukarkę i byłoby coś nie tak to adapter zdążysz dokupić..
    Chyba że to do drukarki dodatkowa opcja to wtedy raczej tylko ten orginalny..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Kolezanka mowi chyba o bezprzewodowym print-serwerze. Te ustrojstwa sa dosc drogie, z tego co wiem d-link ma w swojej ofercie dwa modele dzialajace w standardzie 802.11g - jesli posiada sie bezprzewodowa karte sieciowa to jest to lepsze(szybsze) rozwiazanie. Jesli nie lub ma to byc po kosztach to zostaje to ustrojstwo canona

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Wojkij, ja mysle, ze jednak mowi o bluetoothowym dongle usb, ktory wpina sie w port usb w drukarce. Mam jakas termiczna drukareczke canona do 10x15 i tam jest taki patent. Z tym, ze zwykly usb dongle z nia nie dziala...
    .

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

hmmm no własnie
    canon pixma ma " opcje drukowanie bezprzewodowego" a takie urządzenie kosztuje dosyć drogo.
    nikt nie potrafi w sklepie powiedzieć czy urządzenie innej firmy będzie działać

Coś już napisał
    Miasto
    Nowa Ruda / Tunbridge Wells

Domyślnie

Miałem HP photosmart, jakość wydruku była ok porównując ją do obecnej Canon Pixma MP510, jakoś zdjęć extra ale to pod warunkiem użycia oryginalnych tuszy i dobrej jakości papieru innaczej nic ciekawego z niej nie wychodzi, kolega ma ten sam model, dokupił kiepskiej tusze (zamienniki), najtańszy papier foto, efekt = kolory wyblakłe, nienasycone, takie jakieś wyprane.

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez newday Zobacz posta
    Miałem HP photosmart, jakość wydruku była ok porównując ją do obecnej Canon Pixma MP510, jakoś zdjęć extra ale to pod warunkiem użycia oryginalnych tuszy i dobrej jakości papieru innaczej nic ciekawego z niej nie wychodzi, kolega ma ten sam model, dokupił kiepskiej tusze (zamienniki), najtańszy papier foto, efekt = kolory wyblakłe, nienasycone, takie jakieś wyprane.
    To w końcu ta 510 jest lepsza, czy zaledwie taka sama, no i jak jest z wydajnością tuszy ?

Coś już napisał
    Miasto
    Nowa Ruda / Tunbridge Wells

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    To w końcu ta 510 jest lepsza, czy zaledwie taka sama, no i jak jest z wydajnością tuszy ?
    Kupując tą drukarkę nie spodziewałem się wydajności, w końcu każdy pojemnik z atramentem ma jakieś 10ml w sobie to nie jest dużo.
    Ale generalnie to zależy co drukujesz i na jakim papierze.
    moje ostatnie osiągi na jednym zestawie atramentów (kolorowych):
    - 75 x 10x15cm
    - 20 x A4

I tak skończyły się wszystkie trzy CMY, za wyjątkiem czarnego, zostało około 50%.

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    Tak, ja ją mam od kilku dni. Jakość drukowanych zdjęć cudowna. Ale po wydrukowaniu dwóch zdjęć 13x18 i 100 stron zwykłego tekstu wskaźnik poziomu czarnego tuszu spadł na maxa. Pozostało jakieś 25%. WTF??!!
    Sergi a jakie masz wrażenia na temat tej drukarki po tych paru miesiącach drukowania?

Domyślnie

Używam IP4200 jakieś dwa lata, tylko na oryginalnych tuszach, papier Epson albo Ilford, wydruki świetne, ale zaczęła drukować paski - czyszczenie z ustawień nie pomaga. Zastanawiam się czy nie czas na Epsona. Epson tez ma stałą głowice i wymienne tylko tusze?
    Myślałem o R800, ale jeśli ma się skończyć po 2 latach nie intensywnego eksploatowania, to chyba sobie daruję i kupie tańszą.
    jest zauważalna dla przeciętnmego zjadacza odbitek różnica między np. R800 a IP4500 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TommyTheCat Zobacz posta
    posiadam epsona photo r285, jakosc wydrukowanych zdjec bardzo dobra, wg opinii na forum lepsza nieco od canona

posiada 6 kolorow, cena ok 300zl, ma mozliwosc druku na plytach,

cena kpl. tuszy org to ok. 170, przynajmniej jesli sie nic nie zmienilo zamiennikow jest malo ze wzgledu na uzycie dosyc nowego chipa (nie pasuja od starszego modelu r265), koszt takich tuszy to niecale 100zl/kpl.

dosyc tanio mozna takze dokupic org papier epsona, przykladowo za 29zl + przesylka w promocyjnym pakiecie papier Glossy Photo Paper A4 225g 2x (20 ark), ta sama cena za 50+50 szt. formatu 10x15
    Mam epsona, wersję R365 z wyświetlaczem i slotami na karty pamięci. Wcześniej wahałem się i chciałem canona. Chyba bardziej z dziwnie pojmowanego patriotyzmu, gdyż wiedziałem że jeśli chodzi o technologię druku tuszem, epson jest chyba najbardziej doświadczoną na tym polu firmą a canon do pięt mu nie dorastał. Cóż. Canon ma za to świetny marketing i ja, jak wielu, zasugerowałem się "suchymi" parametrami którymi canona się chwali. Zrobiłem nawet parę wydruków moich zdjęć używając modelu 5300, ale epsonowskie wydruki spodobały mi się znacznie bardziej. Wziąłem epsona. Tusze (nabicie ich) kosztują mnie w przeliczeniu jakieś 10 złotych komplet, a największą zaletą tej drukarki jest to, że drukując nawet na papierach z Lidla (A4, 50 ark. za niecałe 4 funty), mam zaje..tą jakość. Jakaś mało wybredna jest W każdym razie - polecam
    Ostatnio edytowane przez Roqfort ; 04-07-2008 o 10:38

Strona 9 z 78 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów