Strona 2 z 78 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CamelXP Zobacz posta
    Na forum Canona o HP pytac...
    Załatwiłeś mnie :-P
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W!

Canona Pixma IP 5xxx i wyzsze. Przeczytaj sobie specyfikacje tej serii i bedizesz wiedzial co taka drukarka powinna 'miec'. HP odradzam ze wzgledu na straszliwa wrecz awaryjnosc i bardzo drogie koszty wydruku.

Zdrowko
    Czyli 5300 niczym się nie różni od modelu wyższego?
    A i czy ten wyświetlacz w drukarkach jest potrzebny?Moim zdaniem to tylko niepotrzebny dodatek za który trzeba dopłacić.
    Ostatnio edytowane przez wojtek_j ; 20-02-2007 o 11:17 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Wygoda i szybkosc domowych wydrukow - bezcenna
    z ta wygoda to nie moge sie zgodzic

Nie potrafie skonfigurowac drukarki i monitora wiec drukowanie w domowych warunkach wrecz mnie meczy

pzdr

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek Jaworski Zobacz posta
    A tak na serio - dopiero od formatu A3+, oplaca sie w sensie ekonomicznym drukowanie zdjec. Do A4 taniej wyjdzie w labie
    Liczac ze do przyzwoitego laba na przyzwoita maszyne gdzie nie beda sie pytac komu ukradlem zdjecia bo sa czarnobiale (slynna historia z tutejszych sklepow ) mam poltorej godziny wycieczke w jedna strone nie wyjdzie ani taniej ani szybciej.

Choc moze z HP wyszlo by taniej liczac ich tusze typu "naparstek" pojemnosci pare milolitrow za cene znacznie pojemniejszych wiader od Canona
    ...

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

No dobra, a jak to jest z drukarkami termosublimacyjnymi? (bo caly czas mowimy o zwyklych atramentowkach)
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Zastanawiam się nad kupnem drukarki i zależy mi na tym aby jakość oferowanych wydruków, szczególnie zdjęć była wysoka. Nie stać mnie na drukarki laserowe, więc w grę wchodzą tylko atramentówki.

Zastanawiałem się nad dwoma modelami Canona. Pierwszą jest bardziej urządzenie wielofunkcyjne niż drukarka, bo przyda mi się również 'domowe ksero'.

Canon mp 160

Druga opcja to drukarka stricte fotograficzna, czyli Canon IP 4300

Z opisów wywnioskowałem, że mp 160 ma mniejszą rozdzielczość druku i większe(?) krople (2pl < 1pl w IP4300) . Czy różnice w tych dwóch drukarkach są znaczne ? Czy warto zrezygnować ze skanera, na rzecz lepszej (?) jakości zdjęć i czy rzeczywiście jakość wydruków jest znacznie lepsza w przypadku ip 4300 ?

Aha, na marginesie : jak to jest z zamiennikami oryginalnych tonerów ? będą pasowały ? W którymś z wątków o drukarkach było wspomniane, że poprzez zastosowanie zamiennika traci się gwarancję, bo drukarka zapamiętuje rodzaj tonera. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, bo muszę się zdecydować na dniach. Z góry dzięki , pozdrawiam
    pucha i grucha

TAP
    Guest

Domyślnie

Jak do fotek czarno-białych to może Epson Stylus Pro 4800 + tusz Black Mate :-))))

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scream Zobacz posta
    Zastanawiam się nad kupnem drukarki i zależy mi na tym aby jakość oferowanych wydruków, szczególnie zdjęć była wysoka. Nie stać mnie na drukarki laserowe, więc w grę wchodzą tylko atramentówki.

Zastanawiałem się nad dwoma modelami Canona. Pierwszą jest bardziej urządzenie wielofunkcyjne niż drukarka, bo przyda mi się również 'domowe ksero'.

Canon mp 160

Druga opcja to drukarka stricte fotograficzna, czyli Canon IP 4300

Z opisów wywnioskowałem, że mp 160 ma mniejszą rozdzielczość druku i większe(?) krople (2pl < 1pl w IP4300) . Czy różnice w tych dwóch drukarkach są znaczne ? Czy warto zrezygnować ze skanera, na rzecz lepszej (?) jakości zdjęć i czy rzeczywiście jakość wydruków jest znacznie lepsza w przypadku ip 4300 ?

Aha, na marginesie : jak to jest z zamiennikami oryginalnych tonerów ? będą pasowały ? W którymś z wątków o drukarkach było wspomniane, że poprzez zastosowanie zamiennika traci się gwarancję, bo drukarka zapamiętuje rodzaj tonera. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, bo muszę się zdecydować na dniach. Z góry dzięki , pozdrawiam
    MP 160 rozni sie tym chocby ze ma 2 pojemniki z tuszem a Ip 4300 ma 5 jesli zalezy ci na dobrej jakosci wydrukow to odpusc sobie mp 160 jesli chcesz wilofunkcyjne to minimum MP 510 ktora posiada tych pojemnikow 4 (ma jeden czarny zamist 2) choc jest troche problem bo nigdzie nie ma tych uzadzen nawet wyzszych modeli sa tylko najtansze wlasnie takie jak MP 160 cos podobno z dystrybucja nie tak wczoraj byly jeszce na proline wlasnie zmowilem znajomym(530 z przesylka) , generalnie ja bym polecal z wilofunkcyjnych wszytko powyzej MP 510 i w gore, jesli chodzi o sam drukarke to IP 4300 jak najbardziej warto poszukac tez 4200 bywaja jeszce ceny nizsze jakos pewnie ta sama co do zamiennikow sam uzywam juz chyba z 6 komplet cena smiech na allegro zaplacisz z przesylka cos ze 45 zl (za komplet) jakos wydrukow dobra sa male roznice ale jak dla mnie bez znaczenia (glownie nadruki na plytach dvd) co do gwarancji hmmm moze byc problem ona zeczywiscie zapamietuje i wali po pierwszym wlozeniu chyba ze 3 komunikaty a wynika to z tego ze atramenty posiadaja chipy ktore trzeba przelozyc do zamiennikow( nie jest to trudne) i ona wtedy rozpoznaje ze to nie oryginal chyba ze kupisz np MP 760 wielki kombajn z czytnikiem kart wyswietlaczem, skanerem do negatywow (kumpel wychaczyl z wystawy w MM za 699 normalnie cos ponad 1k) jest tez 5 pojemnikow ale bez chipow wiec drukarka nie wykryje ze to zamiennik a komplet jeszce tanszy chyba ze 30 zl
    sprawdzilem MP 510 jest jeszce w proline za 499
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Uzależniony

Domyślnie

ostatnio zakupiłem ip4300 i jestem pod wrażeniem jakości wydruków tak na papierze jak i płytach cd/dvd, wcześniej drukowalem trochę na epsonie c62, różnica kolosalna, ip 4300 polecam!
    Heniek

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    ostatnio zakupiłem ip4300 i jestem pod wrażeniem jakości wydruków tak na papierze jak i płytach cd/dvd, wcześniej drukowalem trochę na epsonie c62, różnica kolosalna, ip 4300 polecam!
    Jakiego papieru używasz, jeśli to nie jest tajemnicą?

Uzależniony

Domyślnie

http://www.esselte-dataline.com/pl/guide/papir.asp
    kilka zdjęć porównałem na tym właśnie papierze, oryginale canona pewnie dadzą lepszą jakość. Zakupiłem ją z myślą o drukowaniu na krążkach, atrament dla niej to wydatek ponad 200 zł więc drukowanie na papierze będzie średnio opłacalne :wink:
    Heniek

Strona 2 z 78 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów