Strona 54 z 78 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Bywalec Awatar 27rav
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Poszukaj najnowszych sterowników na stronie Canona.
    Możesz też spróbować zainstalować drukarkę ręcznie - poprzez dodaj drukarkę i ręczne podanie ścieżki do sterowników na CD lub tych nowo ściągniętych.
    Powodzenia! :-)
    Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Domyślnie

UUUUUUUdało się
    Zainstalowałem SP3 do WINDOWS XP, a potem tylko sterowniki do drukarki z płyty załączonej do drukarki i poszło. potem doinstalowałem sterowniki skanera i oprogramowanie do robienia wydruków na płytach i juz teraz cieszę się świetnej jakości zdjęciami.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ::ART:: Zobacz posta
    ...Nie wiem o co chodzi.
    Dodam że system to XP z SP2.
    Proszę o pomoc bardzie doświadczonych.
    .
    Zrób upgrade XP do SP3. Ze strony Canona zassaj nowy soft do drukarki.

Domyślnie

Witam

Jestem przed zakupem drukarki do zdjęć. Mam do wydania 1100 zł. Chciałbym aby drukarka była stosunkowa tania w eksploatacji. Dziekuję za pomoc

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Witam!
    Przymierzam się do zakupu urz. wielofunkcyjnego: kwota do 800zł ( im mniej tym lepiej ), priorytet: jakość drukowanych fotografii 10x15 i a4 - nie będzie drukowane dużo więc plan jest tusze i papiery oryginał + wifi . No i tu mam problem czytałem potem oglądałem kilka urządzeń i nie wiem, które wybrać - na placu boju mam:

Opcja Epson: Epson px720wd (560zł) - vs epson px820fwd (780zł) (tutaj chyba skłaniałbym się ku px720wd bo chyba nie ma innych różnic oprócz lepszego wyświetlacza i faxu w px820fwd albo o czymś nie wiem )

Opcja Canon: nowa seria : MG6150 (650zł) (plusem może być szósty atrament "szary") MG5250 (470zł) - te 2 urz. niestety są dosyć nowe i nie wiele jest o nich w necie albo ewentualnie starszy model MP560 (480zł)
    aczkolwiek czarny kolor obudowy jakoś do mnie bardziej przemawia ...

Rozumiem, że jakość fotek z urz. wielofunkcyjnych jest identyczna jak z np. tylko drukarek podobnej klasy typu epson p50 czy pixmy?

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam !

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    [...]Opcja Epson: Epson px720wd (560zł) - vs epson px820fwd (780zł) (tutaj chyba skłaniałbym się ku px720wd bo chyba nie ma innych różnic oprócz lepszego wyświetlacza i faxu w px820fwd albo o czymś nie wiem ) [...]
    Innych różnic raczej nie ma. Ja kupiłem Epson px720wd i muszę przyznać, że jestem z zakupu naprawdę zadowolony ;-)
    C-F-K - forever

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Zamówiłem px720wd. Mam nadzieję, że też będę zadowolony A tak swoją drogą jak mają się te tańsze papiery epsona do tego premium bo na próbe zamówiłem premium ale zastanawiałem ile gorsze jest np. zwykły glossy . pzdr

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    ...A tak swoją drogą jak mają się te tańsze papiery epsona do tego premium bo na próbe zamówiłem premium ale zastanawiałem ile gorsze jest np. zwykły glossy . pzdr
    Różnic w kolorach pomiędzy premium 255g, a glossy 225g nie dostrzegłem, jest jedynie drobna w jednorodności faktury połysku powierzchni. Oczywiście w tym droższym jest lepiej, ale nie jest to jakaś diametralna sprawa, więc będę w przyszłości zamawiać 225.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Acha, jeszcze jedna sprawa: w menu drukarki odznacz domyślną "Dużą szybkość". Drukowanie foto w tej opcji może skutkować drobnymi ryskami na jednorodnych powierzchniach zadruku. Po odptaszkowaniu jest ok.

Zamówiłem też białe płyty CD ritek'a do zadruku. Na dniach będę miał pierwsze wrażenia na ten temat.
    Ostatnio edytowane przez Mellan ; 07-11-2010 o 12:42 Powód: Automerged Doublepost
    C-F-K - forever

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zaletą PX720 jest świetny podajnik do płytek. Jakość odwzorowania barw nie powala, natomiast po oprofilowaniu jest ok.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ...tzn. jakość odwzorowania barw na płytkach, bo oczywiście np. na Premium Glossy z użyciem fabrycznego profilu ICC w świetle dziennym jest super. Trzeba tylko odczekać parę chwil bo barwnik dość długo stabilizuje się na papierze.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 07-11-2010 o 13:12 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Czy jest ktoś użytkownikiem drukarki Canon IP 4850? Jeśli tak to prosiłbym o podzielenie się swoimi wrażeniami. Dziękuję i pozdrawiam

Strona 54 z 78 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów