mam epsona stylus pro 3800 (3880 to nowsza wersja) - zdecydowanie polecam - świetny sprzęt - jedyny problem to tusze - a w zasadzie ich dostępność - w zasadzie sklep epsona z Niemiec na zamówienie sprowadza.. ale wydruki do A2 -na lepszym papierze jakość kładzie na glebę![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
A2+ jest mi raczej zbedna. A3 wykorzystywalbym niezmiernie rzadko.
@czornyj - rzuc jakiś konkretny modelzupełnie nie śledzę rynku a muszę zmienić picme ip 5000 bo powoli pada.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
miał ktoś może z was styczność z tą drukarką: PIXMA iX7000 ??
Warto kupować czy lepiej nazbierać kasę na "wyższy" model??
Canon 1n RS, 20D, 40D, Carl Zaiss 50/2,8 Canon 75-300 1:4-5.6 IS, Tamron SP AF 28-75 2.8, Canon 50mm 1.8
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
W A3+ niestety jest nędznawo - Epson R2880, Canon iP9500 MkII i HP B8850, 9180 Pro. Wszystkie oferują zabójczą jakość, z czego Epson i Canon bardzo ultymatywną. Problemem w tych drukarkach (Epson, Canon) są mikrotuszyki o pojemności 11ml, które eskalują koszt wydruku i czynią eksploatację upierdliwą. W HP jest zdecydowanie lepiej, ale też bez szału - tuszyki mają po 27ml, ale są też odpowiednio droższe. W zwiążku z powyższym ideałem jest Epson 3880, który jest jak na A2 naprawdę kompaktowy i gabarytowo niespecjalnie większy od R2880, ale ma już tuszyki o zacnej pojemności 80ml.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie zapomina się, bo np. drukarka ma prowadzenie papieru przy pomocy kółek, które na papierach powlekanych zostawiają tzw. "pizza wheels" - problem jest do obejścia, ale w dość mozolny i upierdliwy sposób. Denerwująca jest również strata atramentu podczas zmiany PK->MK i na odwrót - ale taki już urok Epsonek K3. Brakuje też możliwości podawania papieru z roli, ale pewnie nie chcieli kanibalizować sprzedaży 4880.
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 06-08-2010 o 13:52 Powód: Automerged Doublepost
Miałem na myśli nieustające prążki, czyli zasychanie głowicy, ciągłe czyszczenie, dolewanie atramentów-zamienników upierdzielone łapy itp. Tzw "pizza-coś" słyszałem, ale nie doświadczyłem. Może mam za słaby wzrok. Wg moich wymagań i każdego kto je ogląda, wydruki są powalające. Niejeden zatwardziały zwolennik labów po obejrzeniu sceptycznym i nieprzekonanym okiem, długo szuka szczęki na podłodze.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Zobaczcie ten link....
http://www.youtube.com/watch?v=Cd1Z5...eature=related
do drukarki epson r2880
niekończący się tusz
podobno 1/5 taniej drukowanie wychodzi niż oryginalne pojemniki z tuszem. A tusz ten sam co w oryginałach.
Wydruki z pigmentowych Epsonów K3, Canonów Lucia i HP Vivera są ultymatywnej jakości i porównywanie ich z nędznymi popierdółkami wykonanymi w procesie mokrym zakrawa na profanację - 3880 nie stanowi tu wyjątku, prywatnie korzystam z większej 7880 i jakość (taka sama praktycznie w całej serii x880) urywa łeb z płucami. Generalnie w tej cenie, przy tej pojemności tuszów i przy tak niewielkich gabarytach nie można mieć lepiej, więc nie ma co wybrzydzać - lepsze są już tylko bycze plotery z podciśnieniowym prowadzeniem papieru o poszerzonym zestawie kolorantów - Epsony serii x900, Canony serii x300 i Hapeki serii Zx200.