Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Drugi obiektyw?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Jeśli już masz kita to bez wahania 28-135IS. Dopóki mi nie odbiło z samolotami ;-) to taki zestaw (szeroki kąt plus 28-135IS) sprawdzał mi się idealnie.

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Oczywiscie do portretow w takiej cenie najlepiej 85 f/1.8 USM, ale jesli chodzi o drugi zoom to moze nalezalo by juz kupic 70-200 f/4.0 L USM teraz mozna to zrobic w bardzo dobrej cenie. W plenerze bedzie bardzo dobry.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Jeśli już masz kita to bez wahania 28-135IS. Dopóki mi nie odbiło z samolotami ;-) to taki zestaw (szeroki kąt plus 28-135IS) sprawdzał mi się idealnie.
    Ja właśnie taki zanabyłem .Zmiana jeśli chodzi o ostrość lekko na minus bo poprzednio używalem Tamrona 17-50/2,8.Za to na + można zaliczyć lepsze oddanie kolorów i kontrast.Jeśli chodzi o powody dla których zdecydowałem się na to szkło..było kilka.Pierwsze zakres, drugie pewny i szybki AF z USM,kolejnym to IS który przy skrajnej dłuższej ogniskowej i świetle 5,6 bardzo się przydaje.Ostatni powód to plany na coś bardziej szerokiego (Sigma 10-20 lub Tokina 12-24).

Z Canona jestem jak narazie zadowolony a do portretów i tak polecam stałki
    Ostatnio edytowane przez Richie ; 21-02-2007 o 19:10
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Coś już napisał Awatar petryczk
    Miasto
    Juz niestety spowrotem w Polsce - Warszawa

Domyślnie

Ja co prawda nabylem 350D z kitem ale rozszerzenie o 28-135 IS to bardzo dobre posuniecie - polecam, przynajmniej na razie... dobra cena, uniwersalny. zawsze mozna dokupic kolejny a ten sprzedac. pozdro
    Dopiero zaczyna :-D
    MOJE PLFOTO
    Puszka30D; Szkla: Canon 10-22mm; 50mm f1.8 MK I; 24-105 L f4 IS;
    Statyw Manfrotto 3001BN+Head, Lowepro Nature Trekker AW II i troche innych szpargalow...

Bywalec Awatar Poohutch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam,

Miałem kiedyś tokinę 28-70/2,8 (nie było jeszcze tamrona) i zamieniłem ją na 28-135 z powodów o których piszesz: zakres, USM, IS. Dla mnie to był krok wstecz. Jeśli chodzi o wszechstronność, światło 2,8 dla moich potrzeb (zdjęcia we wnętrzach, portret) miało o wiele większe znaczenie niż cechy canona. Chodzi mi o głębię ostrości, ilość światła zastanego którą większa dziura wpuszcza, nawet przy zdjęciach z fleszem ma znaczenie. Jeżeli obiekt się porusza (koncerty, imprezy) IS nie da Ci tego co f 2,8. Tak więc 28-135 poszedł do ludzi i szukam tamrona w dobrym stanie i w dobrej cenie.

podrawiam.
    Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
    Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200

Coś już napisał Awatar petryczk
    Miasto
    Juz niestety spowrotem w Polsce - Warszawa

Domyślnie

Jasne - rozumiem. Ja bardziej krajobrazy foce i architekture wiec dlatego dla mnie jest ok. Ale... wlasnie zakupuje klasyczna 50-tke 1.8 aby sie troche poprzymierzac do portretow i wnetrz. pozdrawiam serdecznie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dzieki milego dnia - zaraz - wieczory bo w Polsce to juz popoludnie he? pozdro
    Ostatnio edytowane przez petryczk ; 23-02-2007 o 17:20 Powód: Automerged Doublepost
    Dopiero zaczyna :-D
    MOJE PLFOTO
    Puszka30D; Szkla: Canon 10-22mm; 50mm f1.8 MK I; 24-105 L f4 IS;
    Statyw Manfrotto 3001BN+Head, Lowepro Nature Trekker AW II i troche innych szpargalow...

Uprawnienia umieszczania postów