No tak Arku, masz rację ale chciałem pokazać, że chodzi mi właśnie o takie zdjęcia jak zrobił Nikon a nie takie jak zrobił Canon, chodziło mi o to że zdjęcia zrobione również w ostrym oświetleniu nie wyszły mocno przebarwione i wypalone (kolor skóry i cienie na twarzy). Przy założeniu, że ustawiając w aparacie tryb Av i ustawieniu przesłony rzędu f10 to przy ISO 200 czas byłby czysto teoretycznie np. 1/250 a przy ISO 400 2 dwa razy krótszy. Więc tak naprawdę, jeżeli nie wychodzę poza możliwości najkrótszego czasu migawki, jaki oferuje aparat to bez różnicy powinno być czy jest to ISO 100, 200 czy 400, zdjęcia powinny być naświetlone tak samo, bo to przecież aparat ustawia nam czas naświetlania do zadanej przesłony uwzględniając ISO. Porównanie tych zdjęć daje mi do myślenia, że powinienem wysłać aparat do serwisu tylko teraz, co mam im napisać że niby co się dzieje, prześwietla? czy może pisać coś o tym że może błędnie mierzy światło + oczywiście załączę im zdjęcia na CD z Nikona i Canona. Co o tym myślisz?