Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: D30 jest The Best!

Robert Falco
    Guest

Domyślnie D30 jest The Best!

Chciałem tylko stwierdzić, żę Canon D30 to najlepszy aparat na świecie.
    A dlaczego... bo go mam, bo robi zdjęcia, wygląda super, w dotyku normalnie orgazm.

A tak poważniej to chciałem się podzielić wrażeniami po zakupie DSLR:
    (kiedyś miałem Zenitha, potem kamerę, od pół roku kompakta A60, no i od 2 m-cy D30)

1. Wykonanie - naprawdę porządne, mile mnie zaskoczyło.
    2. Czarny kolor - dla mnie ważne, poprostu lubię
    3. Wizjer - tego mi bardzo brakowało, nie ma porównania z małym ekranikiem.
    3a. Tyle się naczytałem o ciemnym wizjerze w DSLR, że aż byłem w szoku -
    tam jednak wszystko widać
    4. Regulacje - po A60 to naprawdę sama przyjemność, i te kółka świetna rzecz.
    5. Instrukcja - długa to dobrze bo lubię jak urządzenie ma dużo funkcji
    6. Robienie zdjęć - patrz punkty 1-5 i przede wszystkim:
    7. Obiektywy - wymienne!

Wszystkim którzy się zastanawiają co kupić porządnego kompakta czy DSLR
    mowię kupujcie lustrzankę!, z tym, że dotyczy to wyłącznie prawdziwych fanów fotografii,
    inni mogę się srogo (czytaj drogo) zawieść . Sam dla siebie zostawiłem taniego kompakta A60 bo na imprezy jest nie zastąpiony.

I jeszcze przy okazji to Witam Wszystkim Serdecznie i dzięki za wszystkie wypociny jakie tutaj i na pl.rec.foto zamieszczacie, czytałem je czytałem aż w końcu kupiłem... najlepszy aparat na świecie )

Pozdrawiam Robert.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

czekamy na zdjecia

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Re: D30 jest The Best!

Cytat Zamieszczone przez Robert Falco
    Chciałem tylko stwierdzić, żę Canon D30 to najlepszy aparat na świecie...
    Witam. Życzę wszystkim i samemu sobie takiego entuzjazmu jak u Ciebie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czytajac te wszystkie twoje punkty... to 10D jeszcze bardziej by ci sie spodobal a 20D to juz w ogole bajka.
    Wiec... za te pieniadze ti o D30 rzeczywiscie moze byc najlepszy na swiecie... ale za niewiele drozej masz (uzywany 10D) jeszcze lepsiejszy na swiecie , a jeszcze jeszcze lepsiejszy jeszcze poza zasiegiem finansowym, a jeszcze jeszcze jeszcze lepsiejszy (ot np 1D MkII) tym bardziej .

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Czytajac te wszystkie twoje punkty... to 10D jeszcze bardziej by ci sie spodobal a 20D to juz w ogole bajka.
    Wiec... za te pieniadze ti o D30 rzeczywiscie moze byc najlepszy na swiecie... ale za niewiele drozej masz (uzywany 10D) jeszcze lepsiejszy na swiecie , a jeszcze jeszcze lepsiejszy jeszcze poza zasiegiem finansowym, a jeszcze jeszcze jeszcze lepsiejszy (ot np 1D MkII) tym bardziej .
    Taaak, Jurek wiedział co życzy

Robert Falco
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Wiec... za te pieniadze ti o D30 rzeczywiscie moze byc najlepszy na swiecie... ale za niewiele drozej masz (uzywany 10D) jeszcze lepsiejszy na swiecie... .
    ...Niewielie?
    D30 - 1800zł
    18-55 - 350zł
    70-210USM - 700zł
    Licząc razem 2850 złotego, do tego dokupię 420EX i daje mi cenę używanego 10D (może lekko przekroczy). Czyli w moim wypadku cena body = akcesoriom, i to uważam za sensowne. Prosto mówiąc za 3500 robię zdjęcia i oto mi głównie chodziło. Dopiero z czasem, jak bardziej poznam swoje potrzeby wymienię na więcej pikseli albo 70-200/4. Poza tym żaden BF ani FF mi nie grozi , no i przy wymianie zawsze pnę się do góry , a tak miałbym 20D i co dalej...długo długo nic ...dopiero dalej jakieś tam 1D MkII

Dokładnie zdaję sobie sprawę z wad i zalet D30 w porównaniu do innych lepsiejszych (czytaj nowszych) aparatów ale naprawdę przesiadka z Zenitha a jeszcze bardziej z A60 jest tak ogromnym skokiem jakości obsługi, że róznice pomiedzy D30 a 20D wydają się znikome.

------------

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

(..)
    Bardzo mądrze kombinujesz. Jedyna potencjalna dziura jest taka, że D30 możesz dostać lekko zjechane...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

...Niewielie?
    Ano niewiele za wiele. Patrzac proporcjonalnie co za ile dostajesz.

Porownaj sobie roznice w cenie miedzy uzywanym 10D a 20D, a nastepnie roznice w cenie miedzy 20D a 1DMkII - prawda ze przy takim porownaniu roznica w cenie miedzy D30 a uzywanym 10D to niewiele?
    No i jeszcze D60 sie gdzies tam po drodze placze.... w podobnej cenie co D30 .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Jak się człowiek cieszy to niech tak zostanie, a Wy mu już łyżkę dziegciu serwujecie

Robert Falco
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Bardzo mądrze kombinujesz. Jedyna potencjalna dziura jest taka, że D30 możesz dostać lekko zjechane...
    może ale nie musi, mój zadbany i z USA, chociaż jak go miał jakiś nawiedzony reporter...

Cytat Zamieszczone przez vitez
    prawda ze przy takim porownaniu roznica w cenie miedzy D30 a uzywanym 10D to niewiele? ...
    A jak jeszcze do nich dokupić 1200/5.6 L USM to będą w tej samej cenie...

-------

A poza tym to D30 jest THE BEST

------

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów