Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: 20D jako drugie body

Mieszany widok

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie 20D jako drugie body

Potrzebuję durgiego body jako zapas do mojego już ciut wysłużonego 20D. Oczywistym ruchem byłoby kupno 5D jako podstawowe a 20D dalej służyłoby jako zapas, ale cena nowego 5D jest w tej chwili zdecydowanie poza moim zasięgiem, a aktualnie (tydzień przed PMA) Canon nie ma w swojej ofercie nic pomiędzy, na co warto wydać pieniądze. :-(
    Dlatego mój typ padł na nowe 400D. Jednak po krótkiej chwili przeglądania allegro znalazłem używane 20D w podejrzanie dobrym stanie:
    http://www.allegro.pl/item167314445_...y_gratisy.html
    Cena tylko o ok. 300 zł wyższa niż nowe 400D!
    Co o tym sądzicie? Oczywiście mogę poprosić sprzedawcę o nr seryjny i stan licznika czy w końcu pojechać i obejrzeć na żywo, ale najpierw chciałbym poznać Wasze zdanie. Warto?
    A może macie jakiś inny pomysł na zapasowe body?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Jako zapasowe body kupiłem analoga za parę groszy

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

A ja właśnie się pozbyłem anologowego 300 I zaczynam pomału żałować...
    Dodam, że ten zapas byłby na co dzień używany przez moją żonę, więc nie może być to jakiś staroć porośnięty pajęczynami

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Jeżeli masz w takim razie wybierać pomiędzy nowym 400 a uzywanym 20 brałbym 400 . Wielkość i ergonomia zonie się spodobają

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

A ja bym brał używane 20D. Zapasowe - czyli nie będzie przesadnie rżnięty (oczywiście wypada sprawdzić stan, licznik itp.). A komfort posiadania dwóch takich samych puszek (baterie!) - bezcenny.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

za muflonem, podpinasz drugie szkło i możesz niezależnie (nie jako zapas) dwoma sie na slubach bawić - jesli stan faktycznie jak sprzedawca pisze.
    albo poszukać 30D w idealnym stanie- skoro nowy już poniżej 4000 to używke powinieneś za 3000 znależć

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja bym zdecydowanie brał 20D, nawet nie ma co się zastanawiać nad czymś takim jak 400D. Skontaktuj się z gościem poza allegro, może jeszcze opuści cenę.
    FOTOINKWIZYTOR

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mtata Zobacz posta
    Oczywistym ruchem byłoby kupno 5D jako podstawowe a 20D dalej służyłoby jako zapas, ale cena nowego 5D jest w tej chwili zdecydowanie poza moim zasięgiem, a aktualnie (tydzień przed PMA) Canon nie ma w swojej ofercie nic pomiędzy, na co warto wydać pieniądze. :-(
    A spieszy ci sie gdzies?

Ja bym poczekal 2-3 miesiace na ruchy cenowe po PMA jesli ci sie nie spieszy.
    Chco sa tacy co kupili 5D za 8300 "bo zaraz wyjezdzaja" a dzien pozniej 5D bylo juz za 7999 .

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

Wpadło mi kilka zleceń na kwiecień-maj, a cholera mam już dość stresu biegając z jednym body. :cool: Wystarczająco mnie to nerwów kosztowało ostatnio...
    Chciałbym też spokojnie wyjść gdzieś z żoną bez ciągłego wyrywania sobie aparatu
    Z resztą śledzę wątek "co nowego..." i chyba nie spodziewałbym się jakichś drastycznych ruchów cenowych ze strony Canona. Raczej nie łudzę się, że 5D, które teraz sprzedaje się prawie jak ciepłe bułeczki, miałoby kosztować np. <6k pln, albo żeby pojawił się jakiś FF pomiędzy 30D a 5D...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mtata Zobacz posta
    Wpadło mi kilka zleceń na kwiecień-maj
    No to smialo wytrzymaj do tego kwietnia. Moze byc warto.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów