Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: lampa studyjna--początki

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No co Ty, nie widzisz??
    Skasowali mi ;(

Bywalec Awatar mikeqp
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

A możecie opisać dokładnie w czym jest kiepskie??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    czy nie wystarczy zmienić ustawienia lamp żeby zdjęcia nie były takie płaskie??

to możecie mi napisać o tym świetle??
    Ostatnio edytowane przez mikeqp ; 19-02-2007 o 22:36 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Też kocham takich opiniodawców, co napiszą coś tak i nie wytłumaczą szczegółów nam zielonym

W czym gorsze jest to światło od lampek za pare złotych więcej?
    Skasowali mi ;(

Bywalec Awatar mikeqp
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

no na pewno nie można tak modelować światła jak pro, ale chyba w tym zakresie cenowym to całkiem wporzo.... czy się mylę?;]

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chyba nie jest gorsze po prostu
    Skasowali mi ;(

gtae
    Guest

Domyślnie

Podłączę się, bo o niedrogich lampkach mowa. Czy ktoś z Was miał styczność z takim sprzętem:

http://www.allegro.pl/item170080886_..._reg_1_16.html

W podobnej cenie jak Boling (250-tka), z tego co tutaj widzę na podstawie danych katalogowych to wyższa liczba przewodnia oraz szerszy zakres regulacji 1-1/16. Krótszy także czas ładowania, choć na tym mi akurat najmniej zależy. Co sądzicie?

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

ja mialem co prawda w sklepie, ale szybko stamtad ucieklem jak m i to pokazali. Nieawrto tracic nawet czasu aa ogladanie tego. Delikatnie mowiac musisz miec calkowicie zacienione studio zeby wyciagnac jakie kolwiek kontrasty a z ISO musialem podjechac do 800 na przyslonie 8 (sic!). A i to na pelnej mocy dwoch lamp...

EDIT:

Pozatym foto cela bardzo czesto niechce sie wyzwalac, a czasami sie zdarza ze wyzwala sie sama.

gtae
    Guest

Domyślnie

Dzięki!

A może przy okazji trafiłeś także na coś takiego

http://www.allegro.pl/item170348618_...32_3miast.html

Jak zauważyłem firma AFE ma dużo takich wynalazków, a wszystkie profesjonalne

gtae
    Guest

Domyślnie

Edit: Dostałem taką odpowiedź od dystrybutora tych lampek:

"Lampy są z firmy Boling, jednakże fighters to ich najnowsza wersja. Są ulepszone np. przez regulacja jest 1/32, mocowanie jest uniwersalne i w całości metalowe (tego poprzednia seria nie ma)."

Jeśli rzeczywiście tak jest to propozycja chyba atrakcyjna, cena taka jak starej wersji, a 1/32 to fajna sprawa.

kate233
    Guest

Domyślnie

hej! dołaczam sie do pytania chciałabym kupić lampe jakas i niedrogi sprzet bowiem jestem poczatkujaca jesli chodiz o sprzet studyjny i to bedzie jednoczesnie moja nauka na błedach i nie wiem od czego zaczac ale nie chcialabym kupic czegos co mi nie pomoze
    serio jedna lampa mi nie starczy plus bledna albo softbox by zrobic dobre zdjęcia w klubie?
    klub w sensie- fajne sciany wystroj,nastroj bo wlasnie sie do takiej sesji fashion przymierzam

co doradzicie?
    myslałam o jakiejs 250 Ws by kupic- ale nie wiem ktora ma przystepne ceny bo widze ze to Elfo drogie dosc...prosze o sugestie
    Ostatnio edytowane przez kate233 ; 20-12-2008 o 00:47

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów