Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Sigma 28 105 3.8 aspherical if

krzysiek71p
    Guest

Domyślnie

ogólnie widać z tego że Tamron chyba że na szybkiego puścic sigme i poszukać canona 28 105 jak radzo Mac Gyver a tak pytanie na marginesie jak kształtuje się cena L
    Pozdrawiam i dzięki za pomoc
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    rozmawiamy o tym Tamronie tak dla pewnoscihttp://www.allegro.pl/item165267972_..._cichego_.html
    Ostatnio edytowane przez krzysiek71p ; 21-02-2007 o 09:28 Powód: Automerged Doublepost

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek71p Zobacz posta
    ogólnie widać z tego że Tamron chyba że na szybkiego puścic sigme i poszukać canona 28 105 jak radzo Mac Gyver a tak pytanie na marginesie jak kształtuje się cena L
    Dokładnie tak, jeśli masz szansę dozbierać to pomyśl o Tamronie. A co do dalszej części pytanie to zależy jakiego "L", jeśli odpowiadającego zakresem 24-105 L to trzeba za niego zapłacić jakieś 3 800 zł.
    rozmawiamy o tym Tamronie tak dla pewnoscihttp://www.allegro.pl/item165267972_..._cichego_.html
    Tak o tym i w dodatku wyłącznie od tego sprzedwcy ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

krzysiek71p
    Guest

Domyślnie

taka sume to moge wylozyc i teraz, tylko zastanawiam sie nad tym chodzi mi po glowie cyfrówka i to by pasowalo na przyszlosc bo C 28 105 i tak wydatek ok 500 i mało "rozwojowy"- ale mniej wiecej wiem na czym stoję
    Serdeczne dzieki i Pozdrawiam

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek71p Zobacz posta
    taka sume to moge wylozyc i teraz, tylko zastanawiam sie nad tym chodzi mi po glowie cyfrówka i to by pasowalo na przyszlosc bo C 28 105 i tak wydatek ok 500 i mało "rozwojowy"
    Canon 28-105 zupełnie dobrze współpracuje z cyfrą, ale Tamron 28-75 lepiej :-) Pamiętaj tylko żeby nie kupować Tamrona byle gdzie, bo tanio. Te szkła są dość nierówne, tzn niektóre egzemplarze mają problemy z AF, a Cichy je przed wysłaniem sprawdza, co daje pewność zakupu.

krzysiek71p
    Guest

Domyślnie

Ok a bede mogl sie powolac na Ciebie przed zakupem, bo z tego widac ze jestes stalym klientem.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja? no co Ty;-) Ja używam wyłącznie obiektywów Canona i Tokiny :-) Cichy to nasz forumowy kolega, i ma tutaj świetną opinię.

krzysiek71p
    Guest

Domyślnie

wiedz nie trzeba bedzie daleko szukac info jeszcze jedno pytanie i nie zawracam glowy o co chodzi w tej wersji europejskiej ?w tamronie

Coś już napisał

Domyślnie

hm...dobrzy obywatele...wiem..wiem wątek dawno nie odświeżany...ale potrzeba mi info...więc gdzie szukać...jak nie tutaj...interesuje mnie szkło jak w temacie ale ze światłem 2,8-4 Sigma aspherical if ...czy będzie to dobry pomysł aby podpiąć go pod C 500d? gdzieś w necie wyczytałem, że niektóre szkła tej serii chodzą lub nie chodzą z cyfrowymi lustrzankami - chodzi o przesłonę i autofocus ...ktoś może coś w temacie powiedzieć...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez berbec_188 Zobacz posta
    hm...dobrzy obywatele...wiem..wiem wątek dawno nie odświeżany...ale potrzeba mi info...więc gdzie szukać...jak nie tutaj...interesuje mnie szkło jak w temacie ale ze światłem 2,8-4 Sigma aspherical if ...czy będzie to dobry pomysł aby podpiąć go pod C 500d? gdzieś w necie wyczytałem, że niektóre szkła tej serii chodzą lub nie chodzą z cyfrowymi lustrzankami - chodzi o przesłonę i autofocus ...ktoś może coś w temacie powiedzieć...

Starsze Sigmy nie wspólpracuja z cyfrowymi body.Konieczne jest przechipowanie.Które?
    No,to już trzeba mówić o konkretnym modelu.Najlepiej wysłac pytanie do serwisu Sigmy w Gdańsku.

Coś już napisał

Domyślnie

...tak zgadza się...rozmawiałem z człowiekiem zajmującym się serwisem sigmy i od niego dowiedziałem się, że obiektyw ten może dobrze współpracować z moim body lub też nie...serwis nie jest w stanie nawet po numerach fabrycznych stwierdzić które szkło będzie działać poprawnie...zależy od sztuki...taka loteriada...??:

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów