Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Szeroki kat do cropa

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    znaczy sie co: wiesz, że temat się powtarza i chciałeś nam zrobić na złość?

http://canon-board.info/search.php?q...ki&titleonly=1
    Skąd, że znowu. Stary jestem i z szukaniem mam kłopoty, a to okulary zapodzieje, a to głowa boli, a to trochę techniki i człowiek się gubi
    pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STYX Zobacz posta
    (....)
    Sam używam sigmy 20mm f1,8 z moim kropkiem 1,5 robi się 30mm szkło bardzo udane według mnie no i juz prawie szerokie. Z Canonem takiej sigmy ktoś z forumowiczów używa ?
    Używałem trochę - nawet dwóch egzemplarzy - niestety obie mydelniczki - akceptowalne gdzieś od f4, na pełnej dziurze filtr zmiękczający , na wszystkich pozostałych przesłonach filtr żółty na stałe. Choć Niedźwiedź był bardzo zadowolony ze swojego (jemu wierzę) więc pewnie ma znaczenie egzemplarz.
    To zresztą chyba jedyna szeroka stałka w rozsądnych peniądzach. Sam bym chętnie kupił gdybym miał szansę trafić na dobrą sztukę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Moja sigma jest naprawdę ostra już na 2,8 żyleta a na 1,8 oczywiście da sie normalne foty robić ale wiadomo to pełna dziura i zawsze jest bardziej mydlanie.
    Całkiem możliwe , że będzie do sprzedania wraz z innymi szkłami, ale czy bagnet Ci podpasuje
    pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STYX Zobacz posta
    Moja sigma jest naprawdę ostra już na 2,8 żyleta a na 1,8 oczywiście da sie normalne foty robić ale wiadomo to pełna dziura i zawsze jest bardziej mydlanie.
    Całkiem możliwe , że będzie do sprzedania wraz z innymi szkłami, ale czy bagnet Ci podpasuje
    Wiesz mnie pasuje każdy bagnet pod warunkiem, że jest to EF .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

tez mam Canona 10-22 i jesli chodzi o ostrosc to nawet na 10mm jest siekiera. Bardzo dobre i udane szklo.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A sigma 10-20? Ktoś wspominał? To zacne szkiełko...
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Uzależniony

Domyślnie

a canon EF 20mm F2.8 USM ? warto w to cos sie zaopatrzyc ? ktos mial i moze sie wypowiedziec odnosnie jakosci wykonania i rezultatow osiaganych tym szklem ?
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie

@McKane - dobrze napisał...
    U mnie przy porównaniu: KIT vs. EF 17-40
    Na F5.6 wygrywa Kit ;O
    Ale jeżeli chodzi o plastyke, prace pod światło, aberracje i AF/ Mechanike,
    L`ka nie zostawia suchej nitki na 18-55

Jeżeli nawet ostrość nie jest w 100% zadowalająca - to przy szerokim kącie bardzo łatwo można ją podciągnąć w sofcie! pamiętajmy, że to nie zoom ;P
    I ważniejsze są inne parametry.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 15-05-2008 o 14:50

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów