Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: Ubuntu=7,75pkt a Vista=6,5pkt w CW 3/2007

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

nie zapominajcie że multimedia to nie tylko ich "puszczanie" ale także ich przygotowanie czy produkcja a tu juz linuch raczej nie błyszczy w ogóle ... choć może ktoś z wielbicieli napisze że są programy ale może chodzi o PROlaba , cakewalka, bazy VST itp czy wideo na poziomie ADOBE czy inne...

multimedia to nie tylko odtwarzanie koledzy ...

a zapomniałem o tgz. multimediach 3-go obiegu (którego notabene często używam) ....

chciałbym zobaczyć jak robicie bezstratną kopię zabezpieczonej płyty DVD na waszym linuchu albo kopię płyty DVD audio
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 19-02-2007 o 09:16

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    chciałbym zobaczyć jak robicie bezstratną kopię zabezpieczonej płyty DVD na waszym linuchu albo kopię płyty DVD audio
    Ale przecież to nielegalne!! ;-) A tak serio - jeśli chodzi o zwykłe DVD, to biblioteki i narzędza do robienia takich rzeczy są już tak stare i "mature" że od dawna nikt ich nie update'uje, bo po prostu działają. Nie wiem jak to jest jeśli chodzi o audio, ale ponownie: jeśli coś odtwarza MPlayer, to patrz opcja 'dumpstream' ;-) A że MPlayer odtwarza wszystko... ;-)

Jeśli chodzi o edycję audio/MIDI/video to jest już gorzej. Soft jest, ale o ile w przypadku odtwarzarek braki w "dopieszczeniu" nadrabiane są genialną funkcjonalnością, to tutaj hmm.. no powiedzmy że jest (dość zresztą rozbudowany, powiedzmy tak jak soft na PC/Maka sprzed 5 lat - Rosegarden, Audacity, Cinelerra) i działa ;-) I nawet można używać wtyczek VST

Domyślnie

ocywiście tworzenie kopii zapasowej na własny użytek jest LEGALNE i dozwolone prawnie a zabezpieczenie to nie tam kod CSS tylko te nowe które zabezpieczają wiekszość nowości ....

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

ocywiście tworzenie kopii zapasowej na własny użytek jest LEGALNE i dozwolone prawnie a zabezpieczenie to nie tam kod CSS tylko te nowe które zabezpieczają wiekszość nowości ....
    To znaczy, że zmienił się standard dvd? Że odtwarzacze standalone sprzed roku-dwóch już nie działaja?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Kopię płyty DVD? Zero problemów, łącznie z przerabianiem zabezpieczonej płyty dwuwarstwowej na jednowarstwową z zachowaniem jakości dźwięku (obraz jest ciut gorszy, ale to wytrzymam). Podobnie DVD audio. I wszystko jedno czy zabezpieczone czy nie. Zrobienie obrazu płyty, żeby póżniej odtwarzać film z dysku też nie stanowi problemu.

Spodziewam się prędzej czy później linuksowych wersji większości komercyjnego oprogramowania. No, może poza MS Office...

Domyślnie

chyba dawno nie miałeś nowych filmów kolego ..... nowe zabezpieczenia od jakiegoś czasu nie pozwalają na ripowanie dotychczasowym softem ... trzeba kombinować np film Miami Vice spróbuj przegrać ... to pogadamy ....

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

chyba dawno nie miałeś nowych filmów kolego ..... nowe zabezpieczenia od jakiegoś czasu nie pozwalają na ripowanie dotychczasowym softem ... trzeba kombinować np film Miami Vice spróbuj przegrać ... to pogadamy ....

Nie wiem o jakim sofcie mówisz, ale kopiowałem ostatnio kilka nowości i to na płytę DL i poszło bez żadnego problemu...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Ostatnie DVD kupowałem pod koniec zeszłego roku, czy to wystarczająco nowy film (no, z tym filmem przesadziłem, filmów nie oglądam, kupuję wyłącznie koncerty na DVD)? Nie chciało mi się kombinować z mplayerem, użyłem jakiegoś pluginu do k3b i poszło. Wydaje mi się, że co jak co, ale kopiowanie płyt dowolnego rodzaju, tudzież ich konwersja do wszystkiego innego działa pod linuksem tak samo jak pod innymi systemami - zbyt wiele osób jest żywotnie zainteresowanych tematem, żeby nic się nie działo w tym kierunku pod najsłuszniejszym z systemów...

Domyślnie

nie są nowe zabezpieczenia typu Digital
    Macrovision strasznie upierdliwe i "szatkują" film przeokrutnie nie jest możliwe zripowanie filmu typowymi riperami (po ripowaniu jest kaszana na dysku) ostatnio większość popularnych nowości ma te zabezpieczenia np wspomniany Miami Vice i jest ich coraz więcej .... ach nie widziałem koncertu tak zakodowanego .... raczej ostatnie filmy dużych producentów ...

pa

Domyślnie

http://www.macrovision.com/products/...vd/index.shtml

dvddecrypter , Shrink, Dvd2Copy, Win DVD Copy, DVD FAB...oraz podobne ... żadne z nich nie łykneło Miami Vice i kilku innych ....

niestety cora wiecej tytułów ma to coś ... (na płytce napis DIGITAL MACROVISION)

i trudno się z tym walczy mi pomógł ostatni ANYDVD ... wszystkie inne odmówiły otwarcia płyty a jak już zgrały to była sieczka ...
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 21-02-2007 o 11:08

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów