Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: przesiadka z 300d na 20d - wrazenia i zdziwko

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lesior Zobacz posta
    Prawdopodobnie jednak taka polityka - nie dać od razu za dużo.. będzie za co później wziąć.
    Ale zauwaz ze ja nie marudze ze dali za malo... a ze zabrali to co juz bylo i wg mnie sie lepiej sprawdzalo .

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

(...) A może ich głupia i nieprzewidująca ruchy konkurencji polityka firmy zawiodła ich na manowce myślowe? Nie wiadomo. Prawdopodobnie jednak taka polityka - nie dać od razu za dużo.. będzie za co później wziąć. Pod warunkiem, że konkurencja nie popełni takiego błędu.. (...)
    Na canona można narzekać z wielu powodów, ale na pewno nie na nieudolnie prowadzoną politykę firmy, zwłaszcza w kontekście konkurencji

Co do testowania AF: otóż żeby wykryć błąd AF na poziomie 2mm trzeba zastosować kombinację przesłona/ogniskowa/odległość która da bardzo małą głębie ostrości, a w takich warunkach łatwo o błąd pomiaru.

A poza tym gratuluje upgrade'u

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja bym w takich narzekaniach poszedł o krok dalej. Przykładowo co szkodziło zrobić temperaturę barwową ustawianą ręcznie na mniej niż te 2800K, która jest w trybie "K"? Albo dowolnym konfigurowaniu przycisku set? Przecież to jest kwestia programu. Co im szkodziło? Może jeszcze nie dotarli tam młodzi, ambitni i tani emigrujący informatycy z Polski i za drogo im było dodać taką funkcję? A może ich głupia i nieprzewidująca ruchy konkurencji polityka firmy zawiodła ich na manowce myślowe? Nie wiadomo. Prawdopodobnie jednak taka polityka - nie dać od razu za dużo.. będzie za co później wziąć. Pod warunkiem, że konkurencja nie popełni takiego błędu..
    Wiesz ja bym był bardzo ostrożny w takich osądach jaką to głupią politykę prowadzi canon. To od wielu lat jedna z najlepszych na świecie maszynek do zarabiania pieniędzy w tym biznesie. Oni na prawdę wiedzą co robią, a że nie zawsze jest to zbieżne z tym co by chcieli użytkownicy. Cóż w końcu po to są inne firmy i zawsze jest wybór .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów