jak na mój gust to DPP trochę "przeostrza" czy coś takiego. nawet na minimalnym ustawieniu jest to trochę przewalone. no i leci to w stronę o której pisał Vitez - artefakty. myślę, że trzeba by ten program dobrze rozpracować, aby uzyskać z niego dobre efekty. dziwi mnie to, bo jak na program dołączany do droższych aparatów niż 20D powinien być troszeczkę lepiej dopracowany.
przede wszystkim te ustawienia ostrości powinny być w trybie z podglądem a nie w momencie zapisu pliku. (albo ja tego już nie widzę).
brakuje mi kalibracji koloru w tym programie, ustawiania jakiegoś wzorca. co prawda kalibruje to sobie w systemie globalnie (Mac OSX), ale tam aparat jako urządzenie nie występuje :-?
C1 PRO rzeczywiście duuużo lepszy. niestety nie próbowałem tych profili - czy to jest sens kupować? może ktoś postawić fotę bez profilu i z profilem? narazie męczę triala. i tak miło, że w pełni funkcjonalny, a nie tylko możliwość otworzenia i poślinienia się (bez zapisu).
BibblePro bardzo przyjemny. Używam go dopiero parę dni (też fajne że trial działa dwa tygodnie), ale podoba mi się. jest podgląd generowanej ostrości.