Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Skarbnica wiedzy o systemie EOS - IN ENGLISH - polecam !!!

Uzależniony

Domyślnie Skarbnica wiedzy o systemie EOS - IN ENGLISH - polecam !!!

Tak zaintrygowany pytaniem muflona z innego watku wrzucilem w googla usm + canon + cos tam jeszcze i wyskoczyla mi taka wlasnie skarbnica wiedzy na temat systemu EOS pt. "Canon EOS Beginners’ FAQ"

mozna tam znalesc naprawde wiele, artykul jest bardzo obszerny i jego wersja Version 0.9.5. jest datowana na 6 January, 2007. wiec calkiem swiezy i niedawno aktualizowany, znalazlem tam np. takie *******ki jak oznaczanie osłon przecislonecznych:

http://photonotes.org/articles/begin....html#hoodcode

moge powiedziec ze znalazlem tam odpowiedzi na rozbrajajaco duza liczbe glupich pytan tutaj zadawanych, szkoda tylko ze to in English bo ci co pytaja i tak pewnie sobie tam nie doczytaja

zaznacze jeszcze ze nie wiedzialem gdzie ten watek umiescic, wiec jak ktorys z mod uwaza ze powinien zostac przeniesiony to prosze o przeniesienie ! pzdr
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To i ja cos dorzuce:

Canon EOS FAQ (Bob Atkins - nie jest jakies przesadnie swieze, ale ciekawe...)

Canon Digital Learning Centre

Pare wydawnictw w PDF, trickow, porad ip., a na glownej warsztaty.

I photozone
    Ostatnio edytowane przez zOOn ; 15-02-2007 o 01:27
    5D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale ten cytat z photozone mnie rozbraja (dot obiektywów DO):

Cytat Zamieszczone przez photozone
    There're now 2 DO "Diffractive Optics" lenses in the line-up. DO lenses aren't better (but slightly worse) than L grade lenses but their major feature is being SUBSTANTIALLY smaller and more light-weight. Unlike L class lenses they've a green ring next to the filter thread. Thanks to a newly developed optical element ("diffractive") the DO lens is about 30% smaller and lighter than comparable standard lenses in its range. Unfortunately the price didn't shrink by a similar factor but increased by about a factor of 2 compared to similar "classic" design. Optically and mechanically the lenses are on L class level. The DO technology is unique to the Canon EOS system.

Dla nie znających lengłidża moje nieudolne tłumaczenie:
    "Dzięki nowo wynalezionemu dyfrakcyjnemu elementowi optycznemu, DO obiektyw jest o ok. 30% mniejszy i lżejszy niż porównywalny obiektyw w tym zakresie. (I teraz najlepsze) Niefortunnie cena nie kurczy się w takim samym stopniu ale wzrasta ok. dwukrotnie w stosunku do porównywalnego klasycznego wykonania"
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-02-2007 o 03:48
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

"niefortunnie" to po polsku "niestety"
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów