Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 124

Wątek: Uniwersalny zoom

Bywalec Awatar Raus
    Miasto
    Nowogard

Domyślnie

Może w takim razie skoro szukasz czegoś o zakresie ogniskowej podobnej do Sigmy 70-300 lecz obawiasz się że nie da rady to może zastanów się nad Canon 55-250mm? Zakres bardzo ładny, wykonanie i jakość zdjęć lepsza niż na tej Sigmie (uwaga-opinia na podstawie testów i opini innych użytkowników) no i w dodatku ma IS co napewno się przyda wieczorami

Cene też wydaje się ok bo nowy kosztuje około 1000zł
    Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Ja także ze swojej strony polecam Canon-a EF 70-210 f/3.5-4.5 USM FTM. Wydaje mi się iż tego modelu specjalnie przedstawiać nie trzeba (stosunek jakość/cena ma rewelacyjny).
    Ostatnio edytowane przez axk ; 26-06-2008 o 20:29
    EOS + Speedlite

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Spacerowy zoom - jaki wybrać ?

Witam

Na Forum Canona jestem od niedawna, bo i od niedawna korzystam z tego systemu .
    Proszę o poradę w kwestii wyboru spacerowego zooma, który przyda sie do fotografowania małego dziecka na spacerach i okazjonalnie architektury czy landszaftów.
    Wcześniejszym rozwiązaniem, które bardzo mi pasowało był Nikkor 18-200VR..., no ale obecnie jest niemożliwe .
    Gubię się trochę wśród testów, sampli, oglądam je na peeper-pixel, czytam na optycznych... Myślałam, że kupię po prostu Sigmę 18-200 OS, ale jakoś dużo o niej negatywnych opinii...
    Mam jeszcze trochę czasu, bo zakupu chce dokonać po otrzymaniu cashback'u, a wniosek wysłałam 2 tygodnie temu, więc trochę poczekam .
    W sumie mam do wydania ok.1500 złotych.
    Dodam, że w chwili obecnej mam inny obiektyw ze śliczną literką L , ale na spacery, czy wyjazd nad wodę jest on trochę za ciężki, będzie mi więc służył do nieco bardziej ambitnych zadań, a do tych "mniej" chcę coś innego... lekkiego, poręcznego i w miarę uniwersalnego. Ot taki kompromis - rozsądna cena, niezła jakość i niezbyt duża waga z zaznaczeniem "maksymalnie uniwersalny z możliwych".

Dzięki z góry
    Pozdrawiam
    Dagmara

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    do fotografowania małego dziecka na spacerach i okazjonalnie architektury czy landszaftów.
    Wśród tych tematów nie widzę raczej zastosowań do długich tele. Raczej szerokie kadry. Zatem może Canon EF 17-40/4?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Awatar simono
    Miasto
    KRAKÓW

Domyślnie

Takie rzeczy to tylko w Erze a tak na serio jaka puszke posiadasz ? Cropa czy FF ?

pzdr.
    simono
    EOS 5D | TAMRON 17-50 F/2.8 XR DI II |CANON 24-70 F/2.8L| CANON 35 F/1.4L |CANON 70-200 F/4L

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Mam teraz 40D + C24-70 F2.8L i C18-55IS, którego kupiłam na wyjazd nad morze za 2 tg .

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Na Forum Canona jestem od niedawna, bo i od niedawna korzystam z tego systemu .
    Witamy i prosimy o zapoznanie się z regulaminem, zwracajac szczególną uwagę na pkt 3. :-)
    http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=3

kliknij szukaj i zobacz
    http://canon-board.info/search.php?q...yw&titleonly=1

nie wiem jak jest na forum Nikona, ale chyba też nie lubią powtarzających się po tysiąckroć pytań...

Proszę o poradę w kwestii wyboru spacerowego zooma...
    Wcześniejszym rozwiązaniem, które bardzo mi pasowało był Nikkor 18-200VR..., no ale obecnie jest niemożliwe .
    Jeśli się trochę wstrzymasz, to Canon coś takiego szykuje:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=35726
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Mam teraz 40D + C24-70 F2.8L i C18-55IS, którego kupiłam na wyjazd nad morze za 2 tg .

yyyy to 24-70 nie nadaje sie na wyjazd nad morze?
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Po co wydawać pieniądze na szkło które będzie gorsze niż te które masz. Kup sobie lepiej jakiś filtr lub lampę na wyjazd.

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    nie wiem jak jest na forum Nikona, ale chyba też nie lubią powtarzających się po tysiąckroć pytań...
    Jeśli o Forum mowa, to muszę powiedzieć, że nikonowskie jest znacznie lepiej zorganizowane i skonstruowane, a co za tym idzie faktycznie łatwiej tam znaleźć informacje jakich sie potrzebuje.

Obiektyw Canon 18-200 jest jeszcze jedną wielką niewiadomą. Na stronie linkowanej przez Cichego nie znalazłam o nim informacji, może dlatego, że nie posługuję językiem niemieckim.

Popi : 24-70 może i sie nad morze nadaje, na pewno da radę , ale oprócz aparatu to ja mam jeszcze wózek z dzieckiem i innymi majdołami. Potrzebuję czegoś lżejszego.

Toms, lampę też mam .

Wątek, pod który zostało "podpięte" moje pytanie, dość dużo dobrego mówi o Sigmie 70-300 APO DG MACRO.
    Miałam to szkiełko (do nikona) i muszę powiedzieć, że byłam zadowolona raczej wyłącznie przy robieniu macro. Na 300mm raczej mydełko, 70mm to za wąsko, ciągle musiałam zmieniać obiektyw...
    Wolałabym coś mniej jak 300mm ale za to bardziej szeroko.

Czytam, przeglądam allegro i coś widzę, że niełatwy będę miała wybór . CIągle "coś" - albo za wąsko, albo za szeroko, albo za drogo, albo za ciężko, ach, szkoda, że Era nie produkuje optyki .

Dzięki

Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów