Pokaż wyniki od 1 do 10 z 124

Wątek: Uniwersalny zoom

Mieszany widok

Vixen
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    z tym oraz 18-125 to samo - jest mydło zamiast ostrości na otwartych przysłonach - trzeba przymykac do 8 a to juz znacznie wydłuża czas
    no to brzmi mocno niefajnie

Nie ma problemu - najwyżej nauczysz się do czego mozna jeszcze uzywać gruszki do lewatywy - ze zmianą obiektywów w plenerze nie ma problemu- nic się nie stanie - do paprochów w wizjerze przyzwyczaisz się - wlezą i tak nawet jak nie będziesz zmieniać szkieł.. Nadopiekuńczość minie, nie martw się.. 350D używam od porawie 2 tak - to bardzo wytrzymała puszka
    dyskusję o gruszce czytałam :-D bardzo pouczająca

na razie jestem nadopiekuńcza i trochę panikuję, wiem o tym 8)

Jak dłuższy? np. Canon 100-300USM i Sigma 70-300 APO G
    jeszcze trochę pomarudzę - taki, zeby za dużej "dziury" nie było między nim a kitem czyli raczej od 70mm. ta Sigma wygląda ciekawie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    No, to faktycznie ciężkie warunki... Hm... Cholera, no sam już nie wiem. Zmiana obiektywu w takim miejscu to faktycznie nienajlepszy pomysł. Ale naprawdę znalazłem w hiperzoomie wewnętrzne fuj.

Te Twoje zdjecia to szybka reporterka? Czy też możesz sobie pozwolić na odejście gdzieś w mniej zapylone miejsce aby tam zmienić szkło?
    raczej "szybka reporterka". tak naprawdę to nie wiem na ile czyste musi być miejsce do zmiany obiektywu. i czy można czyścić aparat w plenerze. i (jak już wyżej napisałam) trzęsę się nad tym aparatem i jestem nadopiekuńcza

Oprócz tego funkcjonuja Sigma 70-300 APO i Canon 100-300 USM. Canon trochę wąski na szerokim końcu moim zdaniem.
    ta Sigma bardziej do mnie przemawia, zaczynam się poważniej nad nią zastanawiać.

Nie wiem jak z Twoim budżetem i czy np. miesiąc czy dwa zwłoki nie spowodowałyby, że w pole widzenia wszedł by 70-200 4.0 L. Ten jest uszczelniany i w ogóle inna liga.
    z moim budżetem niestety kiepsko. na ten 4.0 L to mnie długo nie bedzie stać. 1000-1500 to raczej maksimum moich możliwości.

a co sądzisz o tym obiektywie: Sigma 24-135mm F2.8-4.5 ASPHERICAL IF ?
    Ostatnio edytowane przez Vixen ; 15-02-2007 o 02:02 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów