Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Canin 400D podgląd tylko na wizjerze

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Wg. mnie E-10 to raczej hybryda niż lustrzanka. Nie było tam klasycznego lustra, ale pryzmat, dzięki któremu uzyskano podgląd w wizjerze i na lcd. Pzdr!

Bywalec Awatar ishi

Domyślnie

pracuje w sklepie foto i musze powiedzieć, że nie jest to jedyna poważna wada dSLR
    rynek z moich obserwacji w tym dziale foto niestety wygląda tak:
    20% ludzie wiedzący -TAK potrzebuje dSLRa i "w jakiej cenie jest 17-40L" ?
    40% "chce aparat, porówna mi pan 400D z panasonikiem FZ50" ? ??:
    40% "to duże, czarne! są jeszcze droższe...?" n/c

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemo(c) Zobacz posta
    Moim zdaniem, to nie kwestia reklamy. Jeżeli ktoś kupuje lustro i potem się dziwi, że nie ma podglądu na wyświetlaczu, to jest to lekkie nieporozumienie. Kolega po prostu nie zapoznał się dokładnie z cechami aparatu i może....nie przemyślał zakupu? Cza było brać S2 IS. Taaaaki zum, filmy w stereo no i ten podgląd Sorry - nie mogłem się powstrzymać, za złośliwości przepraszam :-D
    Dlaczego jesteś taki zgryźliwy?? Kupił lustrzankę bo miał ochotę na to, teraz się będzie uczył. Nie rozumiem dlaczego miałby zaczynać od kompakta. Nie każdy uważa lustrzankę za przedmiot kultu do którego "należy dorosnąć". Narzędzie jak każde inne. Czy ktoś kto dopiero odebrał prawo jazdy nie ma prawa kupic nowego auta w salonie?

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ishi Zobacz posta
    40% "to duże, czarne! są jeszcze droższe...?" n/c
    Aż tyle? A mówią, że Polska to biedny kraj .
    system EOS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Czy ktoś kto dopiero odebrał prawo jazdy nie ma prawa kupic nowego auta w salonie?
    tylko latwiej uczyc sie jezdzic autku z silnikiem np. 1.2L niz stawiac swoje pierwsze kroki czyms z silnikiem 5L.. to kwestia stopniowego zdobywania wiedzy i swiadomego przechodzenia na kolejne "etapy"..

jesl ktos chce sie uczyc - super, tak trzymac.. tylko rzucajac sie od razu na gleboka wode, inwestujac kupe kasy na cos co nie do konca wiadomo czy sie spodoba i jak to obsluzyc jest IMO ryzykowne.. to tak jakby kupic sportowy samochod bo jest "trendy/jezzy" (czy jak tam sie teraz mowi ;-) ) podczas gdy w 99% chodzi o wozenie rodziny na wakacje i dojazdy do pracy - pewnie i tak mozna tylko na ile to jest wygodnie i na ile wykorzysta sie cel do ktorego to auto sluzy ;-)

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    tylko latwiej uczyc sie jezdzic autku z silnikiem np. 1.2L niz stawiac swoje pierwsze kroki czyms z silnikiem 5L.. to kwestia stopniowego zdobywania wiedzy i swiadomego przechodzenia na kolejne "etapy"..

jesl ktos chce sie uczyc - super, tak trzymac.. tylko rzucajac sie od razu na gleboka wode, inwestujac kupe kasy na cos co nie do konca wiadomo czy sie spodoba i jak to obsluzyc jest IMO ryzykowne.. to tak jakby kupic sportowy samochod bo jest "trendy/jezzy" (czy jak tam sie teraz mowi ;-) ) podczas gdy w 99% chodzi o wozenie rodziny na wakacje i dojazdy do pracy - pewnie i tak mozna tylko na ile to jest wygodnie i na ile wykorzysta sie cel do ktorego to auto sluzy ;-)
    Sztuczne dorabianie teorii do urządzenia tak pospolitego jak pralka.

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak się nie spodoba to zawsze można aparat sprzedać i kupić jakiegoś tańszego kompakta.

PS. Teraz się mówi "kaczi" .
    system EOS

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wiesz te porównania motoryzacyjne są tak odległe od tematu, że nijak nie ma tu przełożenia. Gość sobie kupił aparat (dość podobny w sumie do zaawansowanej hybrydy) pobawi się nim kilka dni i będzie wiedział wszystko co potrzeba. Ja bym nie tworzył teorii, że do tego żeby używać tak prostej lustrzanki jak 400-tka trzeba skończyć uniwersytet . A to że nie ma w nim kilku funkcji, które ktoś spodziewał się że będą - zdarza się przy każdym zakupie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Sztuczne dorabianie teorii do urządzenia tak pospolitego jak pralka.
    pewnie, wystarczy wlaczyc zielony kwadracik i juz jest full wypas

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz te porównania motoryzacyjne są tak odległe od tematu, że nijak nie ma tu przełożenia. .
    Czy ktoś kto dopiero odebrał prawo jazdy nie ma prawa kupic nowego auta w salonie?
    kontynuowalem wczesniej rozpoczety watek

spoko, dla mnie EOT :wink:

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

pewnie, wystarczy wlaczyc zielony kwadracik i juz jest full wypas

Miałem coś napisać, ale męczy mnie ta jałowa dyskusja.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów