Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Amator i jego dylemat...

Mieszany widok

Domyślnie Amator i jego dylemat...

Witam bo wrato sie przywitac w pierwszym poscie na tym forum...
    To na początek stałem sie szczęśliwym posiadaczem eosa 400d.
    Oczywiscie kit-owy obiektyw daleki jest od ideału, wybór padł więc na jakis tele i może "Sigma 70-300 DG APO macro "?.
    Trafiłem też na takie cudo:Canon EF 70-200 f/4 L .
    Wiem różnica w cenie jest spora ale... Czy własnie opłaca się kupic sigme a za reszte powiedzmy jakis "średni obiektyw" lub dobrą lampe?? czy też wszystkie pieniądze przeznaczyc na tą słabą w sojej klasie eLke??.

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deejay24h Zobacz posta
    (...)Trafiłem też na takie cudo:Canon EF 70-200 f/4 L .
    (...) Czy własnie opłaca się kupic sigme a za reszte powiedzmy jakis "średni obiektyw" lub dobrą lampe?? czy też wszystkie pieniądze przeznaczyc na tą słabą w sojej klasie eLke??.
    Ona nie jest taka slaba albo inaczej zyczylbym wiekszosci szkiel takiej slabosci. :wink:

Odpowiedz znasz ty: do czego Ci to potrzebne, sigma jest ok za te pieniadze ale AF ma wolniejszy od eLki i dodatkowo ciemniejsza!

Po drugie: z duzym prawdopodobienstwem, jesli kupisz "dzis" sigme, sprzedasz ja za jakis czas i przesiadziesz sie wlasnie na ta eLke lub lepsza.

Up to you.

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Trafiłem też na takie cudo:Canon EF 70-200 f/4 L .
    Wiem różnica w cenie jest spora ale... Czy własnie opłaca się kupic sigme a za reszte powiedzmy jakis "średni obiektyw" lub dobrą lampe?? czy też wszystkie pieniądze przeznaczyc na tą słabą w sojej klasie eLke??.
    Bluźnisz, że to słaba eLka!!!
    Jeśli tylko masz możliwość, kup eLunie, a na pewno nie będziesz żałował.

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Też miałem podobny dylemat i po sporej ilości sampli oraz sprawdzeniu jednego i drugiego szkła stanęło że kupuję eLkę. Co prawda narazie jeszcze zbieram fundusze, ale wolę szybszy AF i zdjecia jak żyleta
    Choc Sigma nie jest głupim wyborem
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

no jak masz kase to bierz elke i nie bedziesz zalowal...szklo na lata
    a cena patrzac przez jakosc jaka oferuje nie jest wysoka
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

Masz tu kilka "elek" wśród, których ta słaba wypada nieźle w 288 recencjach .

swnw

Domyślnie

Dzieki all za odpowiedz troche poczytałem juz wczesniej na temat tych szkieł i bolączka zostanie bo wkoncu sigma i 300mm,wiem naczytałem sie już o mydle które wychodzi przy tych 300mm ale widziałem też zdjęcia na tym forum własnie przy 300mm i były ładne...
    Powiedzmy że postawiłem na L. Opłaca sie kupic taki obiektyw używany ?znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item164544199_...la_ciebie.html A może nie ma sensu sie bawic w używane szkła i odrazu brac fabrycznie nowy np: http://www.allegro.pl/item165270126_..._4_l_usm_.html

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Dzieki all za odpowiedz troche poczytałem juz wczesniej na temat tych szkieł i bolączka zostanie bo wkoncu sigma i 300mm,wiem naczytałem sie już o mydle które wychodzi przy tych 300mm ale widziałem też zdjęcia na tym forum własnie przy 300mm i były ładne...
    Powiedzmy że postawiłem na L. Opłaca sie kupic taki obiektyw używany ?znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item164544199_...la_ciebie.html A może nie ma sensu sie bawic w używane szkła i odrazu brac fabrycznie nowy np: http://www.allegro.pl/item165270126_..._4_l_usm_.html
    pierwsze to licytacja (choc jeszcze tylko przez 6 godzin) wiec cena moze sie zmienic
    tommy_j to znany TIP na CB wiec bez ryzyka mozesz kupic u nigo to szklo.

sam sobie odpowiedz - nie bedziemy ci mowic co masz robic
    ja bym nie kupil uzywabego ale c.a. 400 pln piechota nie chodzi

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Opłaca sie kupic taki obiektyw używany ?znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item164544199_...la_ciebie.html A może nie ma sensu sie bawic w używane szkła i odrazu brac fabrycznie nowy np: http://www.allegro.pl/item165270126_..._4_l_usm_.html
    Wg mnie, jeśli w grę wchodzi odbiór osobisty, to możesz zastanowić się nad używanym, bo często się zdarza, że dla 2 różnych osób stan idealny to nie to samo (szczególnie jeśli tymi osobami są kupujący i sprzedający).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Można jak najbardziej używany . W przypadku szkła ryzyko nie jest zbyt duże. Jednak dobrze jest albo sprawdzić wiarygodność sprzedawcy albo umówić się na oględziny. Ew. wysyłka z opcją oglądnięcia przed przyjęciem - jest coś takiego.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów