Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 58

Wątek: Sigma 150/2.8 czy Sigma 180/3.5

Mieszany widok

Domyślnie

Będę bardzo Wdzienczny za te zdjęcia
    Co do statywu to robiłem fotki tamronem 70-300 z makro 1:2 trzaskałem fotki z ręki i wychodziło mi to z Dos dobrym skutkiem

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

przeniesione, proszę stosować wyszukiwarkę i nie powielać tematów

odnośnie szkieł polecam linka podanego przeze mnie wcześniej w tym wątku
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Chciałbym odświeżyć nieco wątek i poprosić użytkowników Sigmy 150mm o info dotyczące jej zachowania w 'prawdziwym świecie' Ew. porówanie jej z Sigmą 180mm, o kórej wątek (wraz z Tamronem f3.5 180mm) podaję poniżej:

http://canon-board.info/showthread.php?t=30277
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Titanus
    Guest

Domyślnie

A ja bym poprosił o kilka wypowiedzi na temat sigmy 150 i focenia macro z ręki oczywiście gdzieś w plenerze a nie w studio.
    Będę się przymierzał do takiego zakupu i to chyba jednyna kwestia której jeszcze nie wybadałem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

150 to przetestuje 'live' jak przyjdzie wiosna. Na razie strzeliłem nią parę portretów i coś w domu z lampą... Także, aby do wiosny
    .

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Titanus Ja swoje makro prawie wszystkie focę z ręki Wiadomo, ze owady ziemne robi się łatwiej bo oparcie dwóch łokci wystarczy w zupełności Statyw odpada zupełnie Ewentualnie monopad Ze statywem masz tylko kłopot, bo owady razej nieruchome nie są. Z reki robi sie dobrze. Ustawiasz aparat na M Czas jakieś 1/160 przy np f/11-22 i to wystarczy. Przy ogniskowej 100mm nie miałem z tym problemów.
    Teraz próbuję sił z Tamronem 180, ale sezon makro się jeszcze dobrze nie zaczął więc trudno cokolwiek powiedzieć
    na dole masz mój album a tam mnóstwo zdjęć makro z ręki Ostrość oceń sam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Udalo mi sie znalezc dwie fotki, ktore zrobilem Sigma 150. Druga z reki. Niestety nie pamietam ustawien, jakby ktos bardzo chcial to zagrzebie wieczorem w RAWowym archiwum i je znajde.

http://www.woophy.com/download/463785
    http://www.woophy.com/download/468663

To drugie to nie jest nasionko klonu a sosny, z szyszuni na snieg spadlo
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 25-03-2008 o 13:02
    .

Titanus
    Guest

Domyślnie

OK, Czyli widzę, że można spokojnie robić z ręki.
    Czyli w najbliższym czasie będzie nowy nabytek.
    Narazie kupuje Canon 55-250mm EF-S f/4-5.6 IS aby poćwiczyć tele...
    Miał być Canon EF 100-400mm f4.5-5.6L IS USM ale postanowiłem najpierw poćwiczyć zoomowanie na czymś co mniej obciąży budżet i potem się wyposażyć w coś mocniejszego.
    Dzięki za pomoc...

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Ja bym na Twoim miejscu "ćwiczył" od razu na 100-400. Jeśli tylko finanse pozwalają nie kupuj obiektywów przejściowych. Zwykle sie na tym traci. Choć może złapiesz tele-bakcyla i okaże się że 100-400 jest przejściowy pozdr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
    Ja bym na Twoim miejscu "ćwiczył" od razu na 100-400. Jeśli tylko finanse pozwalają nie kupuj obiektywów przejściowych. Zwykle sie na tym traci. Choć może złapiesz tele-bakcyla i okaże się że 100-400 jest przejściowy pozdr
    Podpisuje sie pod tym obiema rekami i nogami

A w kwestii Sigmy 150. Czy ma ktos z Was doswiadczenie w uzywaniu jej z telekonwerterem 1.4x? Robi sie wtedy 210mm f/4. Jak z jakoscia obrazu? Zastanawiam sie, czy dla swiatla dokupic TC, majac juz Canona 100-400. Bo jesli zestaw Sigma+TC trzeba bedzie przymykac do f/8 zeby jakosc obrazu byla w miare, to chyba lepiej juz zostac przy 100-400 na pelnej dziurze, prawda?
    .

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów