Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 58

Wątek: Sigma 150/2.8 czy Sigma 180/3.5

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

bez wrzucania fotek powiem ze zestaw 70-200 f4 i 3 pierscienie kenko daja dłuższy bok 25mma chyba matryca ma ok 22mm wiec prawie 1:1 Af działa bvardzo dobrze, minimalna troche mała bo ok 10 cm ale pająka nie wystraszysz pozatym dobre szkło można zoomować kombinować z ilością pierścieni no i jak ktos ma np 70-200 to pierscienie beda mniej kosztować niż cały ob. macro. ale ja to tylkop z doskoku foce makro wiec taki zestaw mi pasuje

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

wg photozone lepiej wypada sigma 150 http://www.photozone.de/8Reviews/len...0_28/index.htm od 180 http://www.photozone.de/8Reviews/len...0_35/index.htm . rozdielczość podobna jednak 180 wykazuje większe aberracje.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja tam wolę opinię Juzy, praktyczne wykorzystanie jest dla mnie istotniejsze od wykresów
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Właśnie kurier przywiózł mi sigmę 150 EX f2.8 IF APO HSM MACRO - pierwsze wrażenia .... wspaniałe. Napiszę więcej niebawem ale chyba (puk, puk, puk by nie zapeszać) nie mam ani FF ani BF a szkło na f2.8 jest bardzo ostre już.
    Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
    Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX

Coś już napisał

Domyślnie

więcej, więcej, więcej prosimy o więcej info Napisz jak z winietą bo jestem tego bardzie ciekaw
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Domyślnie

Miałem tylko chwilkę by się tym szkłem pobawić dzisiaj.
    Pierwsze wrażenie bardzo solidne wykonanie (poza przednim i tylnym deklem), cięższe niż myślałem ale duuuuużo mniejsze.

Aparacik na ustawieniu standar - raw wywołany na ustawieniach aparatu do jpega w DPP.

Coś już napisał

Domyślnie

Faktycznie, bardzo obiecująco to wygląda
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Domyślnie

Po weekendzie pokaże jakieś foty normalne, nie testowe.

Af jest bardzo szybki - sigma ma ogranicznik wbudowany 3 pozycyjny 0.38-0.52m,
    0.52m-nieskończoność
    full

Dzięki temu nie błądzi zbyt długo.

Porównując do moich obecnych szkieł to jest minimalnie wolniejsza niż 24-70 L ale dużo szybsza niż 85 L

Sprawdzałem celność af na bliskich przedmiotach na środkowym punkcie 5d to z 40 zdjęć wszystkie trafione w punkt - na dalsze odległości sprawdzę w weekend.

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Nabrałem ochoty na to szkiełko po Twoich opiniach
    moregun - skala 1:1 w makro to wiele za mało i do prawdziwej zabawy z robalami potrzebna jest skala od 2:1 w górę. Wiadomo że nie zawsze stosuje się dużą skalę odwzorowania, ale na 1:1 biedronka np wygląda na dośc małą :-)

Domyślnie

ciesz mnie to co mowisz o celnosci AF tego sie boje w canonie bo w niukonie bylo super celnie czekam na dalsze opinie

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów