"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
o mnie dziala
fota troche poruszona, z tad nieostrosc a poza tym to chyba nie bylo az tak ciemno zeby nie dalo sie ustawic ostrosci- polecam lepszy statyw
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
No właśnie statyw mam troche lekki.A ciemno było ale mam lampę na garażu zapaliłem ją ustawiłem ostrość lampa się wyłączyła i dzięki temu jakoś wyszło a jak ustawię ostrość w jakimś punkcie np na latarni a póżniej przestawi się aparat i wykona zdjęcie to nie będzie rozmazane przypadkiem wszystko?
nie jweśli nie puścisz spustu
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
To zdjęcie to w ogóle wygląda jakby o zachodzie słońca robione a nie w nocy.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
najprosciej, wedlug mnie, to hiperfokalnie korzystajac ze skali odleglosci na szkle.
a tablice hiperfokalnych to trzeba miec zawsze przy sobie - wydrukowane i zalaminowane w przegrodce plecaka/torby
do odczytania wydruku trzeba sobie czyms przyswiecic. jak ktos ma trabanta to mozna probowac ekranikiem z tylu. w aparatach fotograficznych korzysta sie z LSD na gornym panelu, ktore wbrew pozorom niezle swieci w ciemnosci
wystarczy komora - teraz chyba wszyscy maja
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
No to to wiem.Chodziło mi tylko czy nie zwariuje jak się zmieni obraz.Dzięki za odpowiedż jutro coś potestuje i zobacze jak idzie.Ale chyba muszę statyw zmienić
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A możesz trochę wytłumaczyć o co chodzi?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie mam a co to?
Ostatnio edytowane przez wojtek_j ; 13-02-2007 o 00:29 Powód: Automerged Doublepost