Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 160

Wątek: Ciekawa oferta !

forgotten.nature
    Guest

Domyślnie

Śledze całą dyskusję z zaciekawieniem, no ciekawe co z tego wyniknie. Jakby ktoś już coś od gościa kupił to niech sie wpisze. Może okaże się to cudem ^^.

Szkoda tylko trochę podejścia typowego Polaka. Jeśli ktoś daje dobrą ofertę to nikt nie pomyśli że może być to poprostu okazja tylko napewno jakiś wałek. A szkoda... Będąc w stanach takie okazje można spotkać codziennie. I jest to całkiem normalne.

PS. Cichy - tak najeżdzasz na gościa, czyżbyś bał się że okaże się to prawdą i ktoś ukradnie ci kawałek rynku albo będziesz musiał zjechać z cen ?:>

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

A widziales liste "szczesliwych" klientow takich okazji w stanach choc by na http://resellerratings.com? Wybacz, ale nie tylko w Polsce takie cos to praktycznie pewny walek.

Powinni sie wszyscy cieszyc ze swojej wrodzonej ostroznosci i tego, ze jeszcze nie dalo sie kilka czy kilkanascie osob naciagnac na te zaliczki.
    ...

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Wstawiając ten wątek nawet nie myślałem, że aż taki oddźwięk będzie.
    Cały czas śledze ten wątek i ciekawy jestem bardzo czy anaons tego gościa okaże się lipą czy też z jakiś nieznanych mi przyczyn
    ma wartościowy sprzęt i rewelacyjnej jak dotąd cenie, którą cieżko uznać za przwdziwą.
    Czy ktoś z szanownych kolegów miał okazję spotkacsię z gościem osobiście czy tylko opiera się to wszysko na wymianie maili?
    Nex :cool:

Pozdrawiam,
    Jurek.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez forgotten.nature Zobacz posta
    Szkoda tylko trochę podejścia typowego Polaka. Jeśli ktoś daje dobrą ofertę to nikt nie pomyśli że może być to poprostu okazja tylko napewno jakiś wałek. A szkoda...
    forgotten.nature, podejscie "typowego polaka" jest wlasnie takie a nie inne skoro "typowy sprzedawca" oferuje towar ktory mozna fizycznie wziasc do reki, obejrzec i jesli wsio jest ok - kupic.. moze w stanach takie sciemy przechodza ale "tu" ludzie mysla zanim zainwestuja w ciemno swoje ciezko zarobione dudki :-P

prosze, nie mow mi ze USA to istne eldorado okazji - gdyby tak bylo to czemu nie zabierzesz sie za dystrybucje - na pewno sporo bys na tym zarobil

PS. Cichy - tak najeżdzasz na gościa, czyżbyś bał się że okaże się to prawdą i ktoś ukradnie ci kawałek rynku albo będziesz musiał zjechać z cen ?:>
    niech gosc pokaze "fizycznie" choc jeden aparat w tej cenie - wtedy nastapiloby nie tyle "podkradniecie kawalka rynku" co trzesienie ziemi na rynku foto.. sory, ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

wydaje mi się że gość będzie miał refurby

Nawet sprzedawcy w HongKongu mają wyższe ceny !!!

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

forgotten.nature
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    forgotten.nature, podejscie "typowego polaka" jest wlasnie takie a nie inne skoro "typowy sprzedawca" oferuje towar ktory mozna fizycznie wziasc do reki, obejrzec i jesli wsio jest ok - kupic.. moze w stanach takie sciemy przechodza ale "tu" ludzie mysla zanim zainwestuja w ciemno swoje ciezko zarobione dudki :-P

prosze, nie mow mi ze USA to istne eldorado okazji - gdyby tak bylo to czemu nie zabierzesz sie za dystrybucje - na pewno sporo bys na tym zarobil

niech gosc pokaze "fizycznie" choc jeden aparat w tej cenie - wtedy nastapiloby nie tyle "podkradniecie kawalka rynku" co trzesienie ziemi na rynku foto.. sory, ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc
    1. Z tego co wyczytałem to nie tak do końca w ciemno trzeba inwestować. Gość niby ma fizycznie istniejącą firmę do której zaprasza po odbiór osobisty i składanie zamówień etc.

2. Aby zabrać się za dystrybucję z USA to: a) sprawa gwarancji, b) trzeba mieć kogoś w USA kto by nam to kupował i wysyłał do Polski bo inaczej cło zjada cały zarobek.

3. No ja może umówie się z gościem i spróbuję obejrzeć fizycznie towar kiedy mu niby te paczki dojdą bo mieszkam niedaleko Gorzowa.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

1. Z tego co wyczytałem to nie tak do końca w ciemno trzeba inwestować. Gość niby ma fizycznie istniejącą firmę do której zaprasza po odbiór osobisty i składanie zamówień etc.
    firma moze istniec tylko to nie jest dla mnie gwarancja ze wszystko odbedzie sie tak jak gosc obiecuje .. nie takie rzeczy ludzie sa w stanie wymyslic by zarobic

2. Aby zabrać się za dystrybucję z USA to: a) sprawa gwarancji, b) trzeba mieć kogoś w USA kto by nam to kupował i wysyłał do Polski bo inaczej cło zjada cały zarobek.
    no wlasnie.. a ten gosc jakims cudotworca by zostal gdyby to co oferuje bylo prawda :wink:

3. No ja może umówie się z gościem i spróbuję obejrzeć fizycznie towar kiedy mu niby te paczki dojdą bo mieszkam niedaleko Gorzowa.
    wez kolegow, tak "na wszelki wypadek" :wink:

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

dajcie se ludzie spokój bo śmieszne to jest... gostek na wałek chcial cyknąć kilku frajerów i tyle, albo sam frajer jest i ktos go przerobi

kumpel handlował (firma Betamex ) lata temu sprzetem rtv i wpłacali mu na konto "A" zaliczki. po kilku dostawach niby dystrybutor w niemczech zniknął i po wielu perypetiach Firma zmieniła nazwe na Univex. sprawa głośna kilkanascie lat temu i mz analogiczna moze być

forgotten.nature
    Guest

Domyślnie

Ja niewiem tylko jaki jest sens w tym aby nazywać gościa sciemniaczem, frajerem itp. skoro jeszcze niczego nie wiadomo (ani czy to walek ani czy to prawda). Ciekaw jestem co zrobia wszyscy ktorzy tu ostro na niego najezdzaja jesli okaze sie ze gosc nie robi walkow.

A najsmieszniejsze to jest wogole rzucanie tekstami ze ktos wpadnie z kolegami zeby goscia nastraszyc etc. Najwieksze frajerstwo jakie moze byc to na zapas kogos straszyc kolegami. Wogole poslugiwac sie kolegami bez potrzeby. Na miejscu goscia jesli ktos by do mnie wpadl z kolegami to:
    a) wysmialbym,
    b) czekal tylko az ktorys kolega mnie tknie lub w jakikolwiek sposob naruszy prywatnosc i odrazu sprawe do sadu i czekal na ladne odszkodowanie za straty moralne/ubytek na zdrowiu itp.
    c) jakbym mial zly dzien to bez zastanowienia bym wypuscil psy i wzial pierwsza lepsza sztachete w dlon i pogonil cala zgraje debili.

Poprostu az zal czytac wypowiedzi ludzi ktorzy chwala sie jakimi to oni nie sa "kozakami" bo wpadna i "ustawia" goscia swoimi kolesiami. Brak slow.

PS. Najlepsze jest to ze wiekszosc ludzi zamiast poczekac az sie sprawa wyjasni do konca odrazu na takich osobach wiesza psy. Moze piszę troche za ostro ale kiedyś sam byłem obrzucony mięsem gdy na forum (nie fotograficznym) napisałem że mogę załatwić konta steam za marne grosze. Zostałem potraktowany podobnie jak ten gosc o ktorym tu piszecie, konta zalatwilem a od osob ktore na mnie wjezdzaly nie uslyszalem ani slowa.

Wiec proponuje sie zastanowic zanim bezpodstawnie ktos kogos nazwie frajerem czy w inny sposob go obrazi bo gosc jesli to nie jest walek to moze podac takie osoby za zniewage do sadu i niby blacha sprawa ale on wygrywa sprawe, wy ponosicie koszty i ogolnie samo chodzenie do sadu na rozprawy nie jest mile.
    Ostatnio edytowane przez forgotten.nature ; 19-02-2007 o 00:51

Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów