a ja mieszkam w wadowicach a firmę mam w krakowie![]()
a ja mieszkam w wadowicach a firmę mam w krakowie![]()
Problem jest prosty - sprzedajacy stwierdza "musze miec zaliczke, dopiero wtedy sprowadze bo towar niechodliwy" .
To nie wieszanie psow a stwierdzanie faktow - 5D za 6 tys zl to towar niechodliwy?
Odrobina rozeznania w rynku i jesli rzeczywiscie ma mozliwosc sprzedania 5D tak tanio - to kredyt, inwestycja, ktora blyskawicznie i z nawiazka moglaby sie zwrocic.
Dlaczego tak nie zrobi? Dlaczego nie moze miec choc kilku sztuk do pomacania i wziecia od reki za 6 tys a ciagle upiera sie przy zaliczce argumentujac koniecznosc zaliczki w sposob zupelnie chybiony?
Na te pytania nie ma odpowiedzi... Powodzenia wszystkim ryzykantom zycze.
Nie zniechecam, nie odradzam, nie wieszam psow na sprzedawcy, radze tylko przemyslec wyzej postawione pytania.
Choćby z Alledrogo :-)
http://www.allegro.pl/item166005903.html
100 tys. :-)
A może niech zainteresowani zapytają gościa wprost czy przypadkiem nie zamawia z tego "sklepu" za pół ceny i podadzą link. Być może zaoszczędzi to wszystkim czasu i kłopotów.
Niewiem. Zobaczymy, ponoć pisał że w tym tygodniu będzie miał jakiś sprzęt.
A co do zaliczki to z tego co pamiętam to gość pisał że chce ją tylko na te droższe modele powyżej 5 czy 6tys. Może niech ktoś spróbuje kupić coś tańszego bez zaliczki?
powiem tak... nie bronię w/w, piszę tylko swoje zdanie...
owszem, 5D za 6 tys. to oferta bardzo atrakcyjna, ale w chodliwości takiego towaru akurat cena nie gra roli, to są dla niego zamrożone pieniądze, a jeśli chodzi o sam towart, to tak... jest niechodliwy i to bardzo... bo w porównaniu do typowych "małpek" za 1-2 tys. naprawdę niewielki odsetek klientów kupi takiego 5D, bo po prostu jest drogi i im niepotrzebny, a dopiero ten, kto chce/rozgląda się za czymś takim będzie wiedział, że ta cena jest wręcz niemożliwa...
moja galeria: http://www.lubke.pl
Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4L, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
Raynox DCR-250 (makro)
Moim zdaniem tu jest właśnie pogrzebany ten cały pies dyskusji ;-) Parę stron wcześniej pisałem o sprawdzeniu firmy. Sęk w tym, że ten dobry człowiek (mam nadzieję, że nie pójdę do sądu za nazwanie go dobrym człowiekiem) nie podał jakichkoliwek danych, pozwalających na weryfikację rzetelności firmy. Nie wiem, czy czytał tę propozycję (ponoć obserwuje ?), czy też ktoś z utrzymujących kontakt mailowy przekazał mu taką prośbę. Jak dotąd cisza ! I to jest niepokojące. Też wolę Subaru, ale na uczciwych zasadach
![]()
Może zawieśmy dyskusję do czasu, gdy ktoś uzyska dane tej firmy, bądź też ktoś stanie się szczęśliwym posiadaczem sprzętu, który w tej cenie jest ogromnie pożądany przez rzeszę wyznawców !
witam
przyglądam się wątkowi od początku i nasuwa się kilka oczywistych rzeczy:
- sprzedawcy na allegro wyciągają na 5D ok 3-6% zysku, czyli sprzedając po 8000, zarabiają max. 400zł-500zł, łatwo więc obliczyć za ile kupują w hurtowniach najczęściej za granicą zachodnią.
- jeżeli refuby chodzą w takiej cenie, to zawracanie gitary z pośrednikiem z gorzowa.
- pamiętam dobre czasy gdy kupowało się i sprowadzało sprzęt z hong-konga, obecnie można pomarzyć o takich cenach.... nie licząc kosztów transportu.
- sciąganie z us też nie wchodzi w grę... minimalnie drożej
- żaden z dystrybutorów nie da ci takiej ceny na 5d, nawet jak kupisz 50szt.
- nie wierzę w świętych i elfów.
- co do sprzedaży bez vatu - pewnie się da i tu może leżeć pies pogrzebany...
bo obecnie 7900 (najtaniej na allegro) - 22vat to jak w morde strzelił 6160.
no i poczekamy na rozwój wypadków...
D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)
To ja bardzo chętnie jeszcze dziasiaj biorę bez Vatu za 6500Ba nwet za 7 tys wezmę
![]()