hehe ... już widzę te wszystkie pozmieniane stopki za parę dni :P ...
hehe ... już widzę te wszystkie pozmieniane stopki za parę dni :P ...
"Fotografuję, żeby zobaczyć, jak to będzie wyglądać na zdjęciach" – Garry Winogrand
flickr
Dalszy ciąg mailingu:
-----
Gość:
>>> Z jakiego jesteś miasta?
>>>
>>> Co do terminu transakcji to w okolicach czwartku będę miał pewne
>>> terminy i wtedy około tygodnia czasu oczekiwania zanim sprzęt będzie u
>>> mnie. Czyli wstępnie moglibyśmy się umówić na czwartek-piątek za dwa
>>> tygodnie.
Ja
>>
>> Jeśli nasza transakcja przebiegnie bez zgrzytów myślę , że zyskasz
>> spore
>> grono dobrych kupców na sprzęt Canona .....)))
>>
>>
>> Jestem z Koszalina, jaką ustalamy cenę i czy na pewno będziesz miał ten sprzęt w tej cenie ...
Gość:
Cena to 6000zł za body. 2500zł za 24-105. Ceny +-200zł (o tyle mogą się zmienić niezależnie odemnie). Aktualnie czekam na pierwszą przesyłke od dostawcy. Jeśli wszystko będzie ok to na 100% sprzęt bedzie w podanej cenie.
------
Tak więc czekam do czwartku.
Dostałem takiego maila:
"Witam.
Oferta mam nadzieję że będzie aktualna przez cały czas. Jesteśmy firmą, nie jest to oferta osoby prywatnej.
PS. Ceny oczywiście mogą ulec zmianie ale nie są to duże i częste różnice. Zazwyczaj co około dwa tygodnie ceny zmieniają się o +/- 200zł.
PS2. Proszę przekazać kolegom z forum że faktury VAT mogę wystawić ale wtedy cena analogicznie 22% w góre (ja od tego muszę odprowadzić 22% podatku)."
To może jeszcze zapytajcie co z gwarncją na ten sprzęt. Nie doczytałem czy chodzi o nowy?
Bo jeśli gwarancja pochodzi np. z Singapuru to to by wyjaśniało ceny.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
W!
*ktos pytal jak mozna sprawdzic czy firma istnieje, to odpowiedzialem ze jest KRS i doprawdy nie wiem dlaczego nazywasz to bzdura? Tzn co nazywasz bzdura: to ze podmioty gospodarcze istniejace sa rejetrowane w KRSie czy cos innego? Ja nie pisalem o tym czy to jest firma wykupiona, lewa czy jakakolwiek, precyzyjna odpowiedz na pytanie... Wiec nie przesadzaj
A z tym cieciem za 10 zlotych to powodzenia i z dala od firmy windykacyjnej ktora w ten sposob sprawdza dluznikow...
*ja z Toba wogole nie chce dyskutowac, bo nie ma o czym...
*takze tej wypowiedz calkiem nie rozumie, ale coz widac zasad tworzenia zdan i wypowiedzi uczylismy sie w innych szkolach.
Cichy, kupilem swoje body 5D dokladnie za 6485,00 pln dnia 2006.08.16, bylo to dokonane poprzez firme w ktorej pracuje i tyle w tym temacie.
Zdrowko
To ile za 30D??Bo temat na innym forum wygasl;-)
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
Już wyjaśnione. Gdybym zrobił taką kalkulację jak lukep, to by mnie puszka 5d wyniosła 5570 zł do zapłacenia![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
a nie wydaje sie wam dziwne za facet pisze ze dla osob kupujacych na fakture 22 % drozej bo musi odprowadzic vat ...troszke to dziwne
w normalnym sklepie gosc kupujacy na firme i zwykla osoba nie kupujaca na dzialalnosc gospodarcza placa tyle samo...(wyjatekiem sa nie ktre tipy ktore doliczaja sobie zeby wyrownac roznice w podatkach miedzy polska a niemcami czy cos takiego)
6D 30D 35 85 70-200 430EX
Pozdrawiam