a ja mieszkam w wadowicach a firmę mam w krakowie![]()
a ja mieszkam w wadowicach a firmę mam w krakowie![]()
Problem jest prosty - sprzedajacy stwierdza "musze miec zaliczke, dopiero wtedy sprowadze bo towar niechodliwy" .
To nie wieszanie psow a stwierdzanie faktow - 5D za 6 tys zl to towar niechodliwy?
Odrobina rozeznania w rynku i jesli rzeczywiscie ma mozliwosc sprzedania 5D tak tanio - to kredyt, inwestycja, ktora blyskawicznie i z nawiazka moglaby sie zwrocic.
Dlaczego tak nie zrobi? Dlaczego nie moze miec choc kilku sztuk do pomacania i wziecia od reki za 6 tys a ciagle upiera sie przy zaliczce argumentujac koniecznosc zaliczki w sposob zupelnie chybiony?
Na te pytania nie ma odpowiedzi... Powodzenia wszystkim ryzykantom zycze.
Nie zniechecam, nie odradzam, nie wieszam psow na sprzedawcy, radze tylko przemyslec wyzej postawione pytania.
Niewiem. Zobaczymy, ponoć pisał że w tym tygodniu będzie miał jakiś sprzęt.
A co do zaliczki to z tego co pamiętam to gość pisał że chce ją tylko na te droższe modele powyżej 5 czy 6tys. Może niech ktoś spróbuje kupić coś tańszego bez zaliczki?
powiem tak... nie bronię w/w, piszę tylko swoje zdanie...
owszem, 5D za 6 tys. to oferta bardzo atrakcyjna, ale w chodliwości takiego towaru akurat cena nie gra roli, to są dla niego zamrożone pieniądze, a jeśli chodzi o sam towart, to tak... jest niechodliwy i to bardzo... bo w porównaniu do typowych "małpek" za 1-2 tys. naprawdę niewielki odsetek klientów kupi takiego 5D, bo po prostu jest drogi i im niepotrzebny, a dopiero ten, kto chce/rozgląda się za czymś takim będzie wiedział, że ta cena jest wręcz niemożliwa...
moja galeria: http://www.lubke.pl
Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4L, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
Raynox DCR-250 (makro)
To ja bardzo chętnie jeszcze dziasiaj biorę bez Vatu za 6500Ba nwet za 7 tys wezmę
![]()
Może tutaj kupuje? http://www.inteh.co.uk/items.php?id=11259024
Kiedyś tu była stopka:-)
Ja przerabialem podobny temat z kamera sony vx 2100 miala byc za 5000 mieli nawet swoja stronke mi to sie wydalo podejrzane ale kumpel sie napalil i zaczelismy z nim dyskutowac w sumie prawie sie umowilismy na odbior itd itp tez oczywiscie byla mowa o firmie ze najpierw kasa potem ogladanie bo niby firmowo zaplombowane koncu gosc nam podal adres odbioru w gdyni w siedzibie firmy niby tak sie zlozylo ze mam tam rodzine sprawdzili adres okazalo sie ze dzielnica nie ciekawa i oczywiscie zadnej firmy tam nie ma, zreszta po kilku dniach kom przestal odopwiadac a strona zniknela, mysle ze w najlepszym razie skonczylo by sie tym ze dostali bysmy po glowie i tyle bysmy kam widzieli, co do 5d za 6kpln panowie po co ta dyskujsa wogole przeciez to jest niemozliwe, znam jednego konkretnego tipa i wiem ze to niemozliwe, no chyba ze spadlo z tira
60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen