Zenit E, którego mój ojciec kupił w kryzysowych czasach za trafioną 5 w totku![]()
Potem ruska Wilia, kilka kolejnych Zenitów a nawet ruski średni format, którego nazwy nie pamiętam...![]()
Zenit E, którego mój ojciec kupił w kryzysowych czasach za trafioną 5 w totku![]()
Potem ruska Wilia, kilka kolejnych Zenitów a nawet ruski średni format, którego nazwy nie pamiętam...![]()
Pierwsze zdjęcie zrobiłem (kompletnie nie wiedząc o co chodzi) w wieku 4 lat super wypaśnym ami. Pierwsze zdjęcie "świadome" zmajstrowałem zenitem 122. Boże kiedy to było
.
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
1.Wilia, styczeń 1986r,
2.Zenit 3, 1988 (w tej chwili to byłby niezły zabytek, film zakładany od dołu),
3.Zenit 12, jednocześnie Fotosnajper 1989,
4.Canon 300-2001,
5.Canon 300D-2005,
6.Canon 20D-2005,
7.Canon 30D-2006,
8.Canon 5D- 2007.
Niestety
taka choroba, a zaczęło się od Wilii...
Ostatnio edytowane przez Paprochwbody ; 14-02-2007 o 18:11
Start od Ami 66,
potem: Ljubitiel
Druh
Vilija Awto
Zenith (fotosnajper)
Canon 50E
teraz: Canon 350D
Wszystkie mam do dziś (dziedzic przejmie)
ja zaczynałem od kompakta ricoh jakis stary nie pamiatam modelu , ojcec go kupił w holandii , o ile kompakta mozna uznac za aparatmałem wtedy z 13 lat . a pierwsza cyfra to canon a400
Pierwsze zdjęcia zrobiłem smieną, jadnak pierwsze które sam wywołałem pochodziły z zenita ttl mojego ojca. Ciemnie miałem w piwnicy a wodę wiadrem nosiłem z drugiego piętra. Sąsiedzi dziwnie się patrzeli jak się tam zamykam i zapalam czerwoną żarówkę![]()
Ja pierwsze swoje zdjęcie zrobiłem swoim pierwszym aparatem - Olympus Epic Style[wersja mju sprowadzana z Ameryki] Jeszcze wersja bez zooma optycznego 2.8 Bardzo poczciwy aparat. Do dzisiaj od czasu do czasu go używam
![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
W takiej (jesli mnie pamiec nie myli) kolejnosci:
Ami66, Druch, smena m8, Zenit E, Zenit EM, Zenit TTL, pozniej to juz tylko Canony (za duzo, zeby wymieniac)
Canon DSLR i "L"ki
smiena 8m, a z ciekawostek foto co jeszcze w kolekcji ojca były to:
Kodak Brownie - dla zabawy naświetlaliśmy z bratem prosto na papier i do wywoływacza;
Agat-18 - pare rolek slajdów, które można było oglądać w rzutnikach do bajek, bo klisze naświetlało małymi klatkami w poprzek filmu;
Etyud choć chyba tylko pare klatek mi wyszło - już nie pamiętam dobrze - potem go rozebrałem, żeby zobaczyć co jest w środku
A potem to Zenity, Jubitel, aż Canony na koniec.
canon, kit, grip, lampa, tamron, canon, grip, tiar, jupiter, jupiter, helios, helios, helios, helios, zenit, zenit, zenit, zenit, mir, statyw, filtry, c.d.n....