Wini
Ja smienię 8M wykończyłem na sucho, bez filmu![]()
FED 2, dostałem od ojca, używał go wcześniej przez dłuższy czas, działa do dzisiaj![]()
| http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |
Druh (ok. 1965 r.), pierwszy serio to Beltica 35mm mieszkowy z tabelą naświetlań, potem światłomierzem Weimarlux i dalmierzem wsuwanym w sanki lampy błyskowej.
Ja pierwsze zdjęcie zrobiłem... Canomatic'iem.
Pamiętam ten dzień dokładnie. Odbitki wyszły cudnie.
Na początku był... nie, nie chaos ;-), lecz jakiś kompaktowy analogowy Polaroid - zupełna małpa, później analogowa lustrzanka Minolta Dynax 5 - a ja zupełny amator ;-). Po kradzieży aparatu na wycieczce szkolnej jakieś 3 lata temu przez rok nie miałem nic. Na wakacjach 2005 rodzice kupili Canona Powershota G6, a po przeczytaniu kilku książek o fotografii, zrobieniu setek zdjęć i uzbieraniu znacznych funduszy na 18-tce ;-) przyszła pora na powrót do lustra, tym razem w cyfrze - Canon 350D. W połowie września 2006 postanowiłem wejść wyżej na drabinie ewolucji sprzętowej ;-) i sprawiłem sobie Canona 20D - którego mam do dzisiaj. Nie zamierzam poprzestać na nim, bo choć jest świetną maszyną, to potrzeba mi m. in. lepszego AFa.
Wiem, że miało być tylko o pierwszym aparacie, ale nie mogłem się powstrzymać ;-)
Ostatnio edytowane przez Arek Piekarz ; 11-02-2007 o 23:45
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
http://www.polskaludowa.com/codzienn...arat_ami66.jpg
to też robiło zdjęcia![]()
w zyciu sobie nie przypomne czym, prawdopodobnie produkcji CCCP bo tam czzsami jezdzil moj ojciec i stamtad to chyba przywiozl, ale pamietam dokladnie dzien i miejsce
9 czerwca 1987 roku, pl.litewski w lublinie i okolice, przejazd papieża Jana Pawla II z katedry lubelskiej na KUL, wowczas pamietam ze pstrykalem fotki w okolicach pl. litewskiego 2 letniemu bratu i wlasnie podczas przejazdu papieza, chyba nawet sie cos moglo z tego zachowac do dzis
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
Ha a ja podobnie jak Wini - Smiena 8 - chyba jeszcze gdzieś tam u rodziców leży. :smile:
pierwszy byl ami 66 i pamietam ze polowa fot nawet wyszla, potem ojcowa zorka 4k, kilka zenitow, dynax 7000i , 300di teraz 350d
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona