witam jestem na początku drogi dla mnie 4 w zestwie 1 super pozdrawiam
fotokor
witam jestem na początku drogi dla mnie 4 w zestwie 1 super pozdrawiam
fotokor
Widzę kilka fajnych zdjęć, w pierwszym zestawie 4 i 6 warte uwagi ale i 2 ciekawa. W drugim też da się coś wybrać, lody są super. Nie oddałem jeszcze głosów, muszę pomyśleć na kogo zagłosować.
Cieszę się, że było tylu chętnych mimo dość trudnego tematu.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Mnie porobały się zdjęcia nr 1,2,3 i 6 z pierwszego zestawu. W drugim 3 i 4 ale mniej od tych z pierwszego.
Szkoda, że w przypadku bitwy , w ktorej są dwa zestawy zdjęć nie można oddać obydwu głosów na zdjęcia z jednego zestawu.
Jak dla mnie nr 3 w zestawie 2 nie ma konkurencji.
Zestaw 1 to już gorzej z faworytem, ale ogólnie zestaw 1 lepszy wg mnie.
A według jakiego kryterium zdjęcia były dzielone na zestawy?
Z zestawu 1 wybrałem "jedynkę" - bardzo mi się podoba światło i kompozycja. Pozostałe moje wskazania w tym zestawie to "2" oraz "5" (szkoda, że tak zabałaganiona w kadrze)
Jeśli chodzi o zestaw 2 to nie byłem oryginalny - "3" jak dla mnie jest "naj", a potem równorzędne wskazanie na 5 i 6 - lubię takie szuwarowe klimaty![]()
W zestawie pierwszym, zdecydowanie wybija zdjęcie nr 2 oraz ciekawie jest zrealizowane zdjęcie nr 6.
W zestawie drugim fajne jest zdjęcie nr 2 (trochę szumi) oraz zdjęcie nr 5
co do zdjec to z zestawu 1 brawa przede wszystkim dla autora zdjecia nr 6 za wybranie sie na udany plener - lodowe scenerie nigdzie nie sa tak piekne, jak wlasnie w gorach i wlasnie o tym za chwile tez napisze. Widac tez rozne podejscie do tematu - bardzo intrygujace jest zdjecie nr 1 i 7. O ile 1 kojarzy mi sie z lodowatym stosunkiem siedzacej tylem osoby do innych
(chyba ze zle zdjecie rozumiem), o tyle w 7 moja wyobraznie polegla. W zestawie 2 jak juz pisalem najlepsza jest 2 - szkoda tylko ze zdjecie jest technicznie slabe...no szkoda wielka.
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant