Tu się zgadzam stuprocentowo - bez kółka nie ma frajdy

Swoją drogą korekta błysku mogłaby być bezpośrednio wprowadzana przyciskami "+/-" lampy bez uruchamiania "Setem" i bez potwierdzania "Setem" i jej wartość na stałe na wyświetlaczu. Ech, pomarzyć.

Niestety nie mam E-TTL II w puszce, ale na szczęście mam pod kciukiem trzeci guzik do którego przypisałem "felka"
Na "gwiazdce" mam AF (centralny na amen), więc miałbym kłopot bez trzeciego guzika, a tak jak trzeba, to celuję centralnym na punkt ostrości -> gwiazdka -> felek -> przekadrowanie -> migawka.
Tak mi to działa dosyć skutecznie, ale może można robić to prościej ?
Jaki Wy macie "workflow" z lampą ?

Jedno mnie jeszcze zastanawia, przy uruchamianiu AF "gwiazdką" w zasadzie nie ma czegoś takiego jak blokowanie AF, bo po potwierdzeniu ostrości przy (One Shot) puszczam przycisk.
Jest to raczej jednoznaczne z włączeniem na chwilę i wyłączeniem AF (tak też działa dobiegaczka, śledzi ostrość tylko przy wciśniętej gwiazdce).
Czy E-TTL wie wtedy, którym polem przed chwilą ostrzyłem (problem dla mnie akademicki, bo i tak ostrzę centralnym) i dla tego pola ustawia ekspozycję z błyskiem, czy też zachowuje się tak, jakby AF był wyłączony, czyli ustawia się do centralnego ?