Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Wybor jakosci i wielkosci zdjec w 350D JPG+RAW

Uzależniony

Domyślnie

dzieki za odpowiedz, a czy w takim razie jakies aparaty Canona z wyzszej polki maja taka opcje ? tzn. chodzi mi o mozliwosc wyboru wielkosci i jakosci JPG'a robionego razem z RAW. 30D ? 5D ? a moze oczekiwany 40D bedzie to mial, w sumie moj obiekt porzadania w tym roku (wychodzac z zalozenia ze skoro 30D mi sie podoba, a 40D generalnie nie moze byc gorszy od poprzednika)
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Uzależniony

Domyślnie

Już 20D ma. Nawet mały mały jpg. Można stopniować wielkośc kompresji dodatkowego jotpega, z tych - jak sądzę - powodów, o które Ci chodzi
    Ostatnio edytowane przez rolaj ; 11-02-2007 o 21:47

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    dzieki za odpowiedz, a czy w takim razie jakies aparaty Canona z wyzszej polki maja taka opcje ? tzn. chodzi mi o mozliwosc wyboru wielkosci i jakosci JPG'a robionego razem z RAW. 30D ? 5D ? a moze oczekiwany 40D bedzie to mial, w sumie moj obiekt porzadania w tym roku (wychodzac z zalozenia ze skoro 30D mi sie podoba, a 40D generalnie nie moze byc gorszy od poprzednika)
    W 30D jest tak samo jak w 20D. Także w 40d będzie myślę bez zmian pod tym względem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

A czy 300D z "poprawionym" rosyjskim softem nie ma czasem takiej opcji?
    Jeżeli tak, to może trzeba poczekać?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krisspy Zobacz posta
    A czy 300D z "poprawionym" rosyjskim softem nie ma czasem takiej opcji?
    Jeżeli tak, to może trzeba poczekać?
    Wątpię. W 300D były pewne funkcje ordynarnie poblokowane ale tylko softowo. W 350D canon się już wycwanił i nie sądzę żeby coś dało się polepszyć. Obawiam się że w 400D jest dokładnie tak samo.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów