Od chwili obecnej można już oceniać zdjęcia na konkurs – zapraszam wszystkich serdecznie do zabawy i proszę nie zapomnijcie o regulaminie.
Wątek ten na czas konkursu będzie przyklejony – zapraszam do dyskusji na temat konkursu i prac konkursowych.
Od chwili obecnej można już oceniać zdjęcia na konkurs – zapraszam wszystkich serdecznie do zabawy i proszę nie zapomnijcie o regulaminie.
Wątek ten na czas konkursu będzie przyklejony – zapraszam do dyskusji na temat konkursu i prac konkursowych.
Na każdym zebraniu jest taka sytuacja, że ktoś musi zaczać pierwszy...![]()
czy głosujecie na swoje zdjęcia? tak w kwestii formalnej :wink:
konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
"Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
Ja tak - wszystkie, to wszystkie. Najprawdopodobniej zupełnie niesłusznie i nieobiektywnieZamieszczone przez wizja
![]()
a na ile oceniłeś?![]()
"Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
Mnie zdjęcie Tomka z Białegostoku powaliło!
Super: kontrast, ostrość idealna, kolory, no i GO
Muflon: bardzo ładne zdjęcie, super kolory. Myśłałeś o tym, by podesłać to do United Colors Of Benetton?
Sven: co za kadr, klimat, wyższa szkoła jazdy, szacunek!
wizja: bardzo ciekawy kadr, fajne kolorki
Chciałem wszystkim uczestnikom pogratulować.
na swoje oczywiscie nie glosowalem ale ma cos na sumieniu. Obawiam sie ze w jednym przypadku glosowalem niezbyt obiektywnie. Chodzi mi o to ze oceniajac to zdjecie nie kierowalem sie wrazeniami artystycznymi i technicznymi samej fotografi. Uwage moja przyciagnal zupelnie inny walor
. Nie dziwie sie ze zdjecie ma juz 85 odslon. Doloze pewnie jeszcze kilka
![]()
tak na boku zastanawiałem się na ile ta liczba odsłon wpływała na ocenę zdjęcia, to raz, a dwa - czy kierujecie się oceną zastaną? np. jak ma 1,88 to musi być kiepskie w założeniu (chodzi o nastawienie przy klikaniu na minieturkę)![]()
a tak marudzę, żeby rozdmuchać wątek :wink:
Eee, pewnie też by powiedzieli "dobre... ale ten worek ze śmieciami!" ;-) Ale fakt, że w gazecie było - i nawet odrobinę $$$ za nie zgarnąłemZamieszczone przez gietrzy
![]()
przypominam tylko jedna prawde fotograficzna: ostre i kolorowe to nie jest jeszcze dobre zdjecie. dobra fotografia powinna miec w sobie jakas historie - cos, co bedzie sie pamietac po tygodniach, miesiacach a nawet latach.
oceniajmy zdjecia, nie piksele ;-) to nie sa karty testowe ISO 8)