Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Nasz Canon

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Nasz Canon

Wreszcie))
    W czwartek kupuję 20D )), był by wczesniej gdyby nie kochane canon polska nie zamwaiało ich co do sztuki. Nie mają ich na stanie, sprowadzają tylko na zamówienie dystrybutorów. Owszem mozna nabyc, Pan z canon Polska polecił mi jeden sklepik gdzie ponoiś mają MjM, czy coś takiego, mają dwa sklepy, jeden na jerozolimskich, drugi na Jana Pawła. Podziękowałem mu serdecznie i oznajmiłem że za 7500 to dziękuję i że taka cena jest chora w naszych warunkach. On na to że to cena sugerowana przez nich !!!!
    Kocham canon Polska.
    A dzisiaj chciałem kupić papier A3 pr101 (foto pro), chcieli (mieli) mi go ściagnac ludzie z faxonu color, ale kochane canon Polska oznajmiło im że nie produkuja w A3. Co za .....
    Pojechałem i kupiłem w saturnie (polaeam, mają spory wybór)
    Acha, byłem w fotojokerze pomacać 20D - też stoi 7500!!!!!!!!!, wziołem od nich sliczne katalogi obiektywów do nikona (A4 z przekrojami,opisami itp), miałem taki, ale starszy, wziołem tez ładny folder A4 dynaxa 7d. A kochane canon polska ma nas gdzieś, daremnie szukać porządnego katalogu obiektywów, albo prospektów modeli aparatów.
    Acha, jeszcze pytanie, dla czego instrukcja w jezyku angielskim do 20D jest oficjalnie dostepna a po polsku nie, tylko trzeba płacić chore pieniądze??
    No i Menu w językupolskim, przydało by się w jak by nie patrzeć wiekszym europejskim kraju, Może canon polska wydaje się ze oni sprzedają 100% aparatów canon jakie są w naszym kraju, a ja dam z 50%, reszta sprowadzana za normalne pieniądze.
    Mam nadzieję że ktoś od nich to czyta
    Pozdrawiam
    ps. na szczęscie aparaty robią niezłe...., bo to nie canon Polska tylko canon Japan)))

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Re: Nasz Canon

Cytat Zamieszczone przez TomekD
    Acha, jeszcze pytanie, dla czego instrukcja w jezyku angielskim do 20D jest oficjalnie dostepna a po polsku nie, tylko trzeba płacić chore pieniądze??
    Z tego co pamietam, to obowiazujace w Polsce prawo zobowiazuje producenta/dystrybutora/sprzedawce do dostarczania z urzadzeniem instrukcji w j. polskim.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zgadza się. Może napisałem mało sciśle.
    Mam na mysli to że angielska instrukcję mozna oficjalnie pobrac, a polskiej nie ma, a za kopiowanie i udostepnianie mogą CIę ścigac.
    Owszem, za dokupienie isnstrukci wydrukowanej trzeba zapłacić, ale są zbyt drogie raczej.

ps. ok, moze za bardzo na psioczyłem na Canon Polska, ale mogli by się trochę bardziej postarać.

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

odpowiedz jest banalna :
    Ktos musial jakiemus polakowi zaplacic za spolszczenie. Nic nie ma za darmo dlatego tez miedzy innymi masz wliczana w koszt aparatu ta instrukcje a wlasciwie jej spolszczenie. Nie wolno takiej instrukcji powielac za free.

Producent musi taka instrukcje wydac, a jesli wydaje sprzet docelowo na rynek zachodni to dlaczego ma sie martwic tym kto ja bedzie spolszczal itp

Nie wiem czy tylko jest tak w naszym chorym kraju czy w innych krajach nieanglojezycznych tez maja takie dewiacje.

na szczescie coraz wiecej z nas nie ma problemow z dostepnoscia jezyka ang, wiec nie sadze by instrukcja w jezyku angielskim powodowala jakis wiekszy problem

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

20D mozna wyrwac za okolo 4700zł z Niemiec i ma jeszcze taniec... w grudniu byl po 5200zł
    Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Miasto
    brzesko

Domyślnie

canonier moglbys dac dokladniejszy namiar na ten sklep w Niemczech

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

również byłbym zainteresowany takim namiarem

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jego nick to Tequil a nie Canonier... Canonier to "stopien" na forum.
    A z Niemiec - www.ebay.de .

Uprawnienia umieszczania postów