Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
Zobacz (zanim zaczniesz ironizować zbytnio) najpierw jakie zdjęcia robi Muflon (...)
Stop, stop, stop ;-) Dzięki za próbę obrony (TWA rulez ), ale mi naprawdę nie o to chodzi. Oczywiście swoją drogą, żeby strzelać takie, takie, czy takie fotki, szybki AF i trochę fps jest.... khem, no powiedzmy że przydaje się trochę ;-)

Ale mi nie o to chodzi. No dobra, mam swój sposób na pstrykanie - szybki AF, dużo fps w puszce, bufor na 20 RAWów, 160GB databanków i... czas na przegrzebywanie się przez to w domu ;-) Czasem nawet na pstrykanie statyki nie wyłączam "karabin mode", bo nie wiadomo co się za chwilę może zdarzyć (czyli: nawalam ile wlezie, a nuż się coś fajnego trafi). Często jedno ujęcie robię kilka razy, na róznych ogniskowych, po to żeby w domu wybrać to, które mi bardziej pasuje (czytaj: cienias, bezmyślny pstrykacz, zdjęcie trzeba robić aparatem a nie cropem w PS). No krótko mówiąc wszystko to, o czym z taką ironią (nie konkretnie w moją stronę, bynajmniej nie w pierwszym poście - ale ogólnie) pisze tymoteusz. Sprawia mi to dużą frajdę a i efekty nawet czasem nienajgorsze wychodzą. I tylko co jakiś czas znajduje się ktoś kto ma z tym jakiś problem. A to ktoś mi mówi "phi, nie jesteś fotografem tylko operatorem PSa", a to "żenada, brak myślenia", a to "kupa sprzętu i za grosz talentu" ;-) Cytując czarnych braci zza oceanu what's the big fucking problem?

A ja mam to w nosie i cieszę się kilkunastoma fotkami w dużym formacie, które rozwiesiłem sobie po ścianach w całym mieszkaniu. Gościom się podoba i nawet żona nie protestowała - zarezerwowała tylko sypialnię i pokój dziecięcy na jakieś inne tematy ;-)