Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Czy to zadziała?

Kuba60
    Guest

Domyślnie Czy to zadziała?

Przeczytałem sporo materiału na temat oświetlania kilkoma lampami. Ponadto mam możliwość stosunkowo tanio kupić 420EX i 580EX, więc zadaję pytanie z prośbą o potwierdzenie.
    Czy zadziała mi taki zestaw:
    - 580EX w trybie master na aparacie (300D) ze zredukowanym błyskiem (powiedzmy 1/32) aby nie "walić" centralnie po oczach,
    - 420EX w trybie slave jak lampa główna (nie ma możliwości zmniejszania siły błysku), gdzieś z boku,
    - 430EX w trybie slave jako lampa pomocnicza (z redukcją siły błysku wg potrzeby), z drugiego boku lub tyłu.
    Teoretycznie wszystko powinno zadziałać, ale czy na pewno? Zanim wydam 1500zł chciałbym się upewnić. Jeśli ktoś korzysta z podobnego zestawu i chce się podzielić doświadczeniam to serdecznie zapraszam.

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

he he. az mnie korci zeby napisać że nie zadziała i spytac gdzie te "błyskotki" za tyle mozna wyrwać, no bo po ci będą jak "nie zadziała"

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

1500? cosik za tanio jak na 3 lampki żważywszy że sama 580-tka jest droższa a system zadziała sam się ostatnio bawiłem ale dwoma nie trzema błyskaczami

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    1500? cosik za tanio jak na 3 lampki żważywszy że sama 580-tka jest droższa a system zadziała sam się ostatnio bawiłem ale dwoma nie trzema błyskaczami
    2 nie 3 , jedna ma juz w stopce i w dodatku jedna z nich to 420 - a jak sa juz wyblyskane przez jakiegos semi lub full profi usera to moga tyle kosztowac - sorry za OT

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Kuba60
    Guest

Domyślnie

Przypuszczam, że będzie działać.

Chcę jednocześnie dodać, że sprzęt jest z legalnego źródła! (to odpowiedź na ) i w 100% sprawny. A cena? Odzwierciedla stan urządzeń i potrzeby sprzedawcy. W sumie poszczęściło mi się :razz:

Kuba60
    Guest

Domyślnie

Wszystko było niby jasne. Jak pisze w instrukcjach: powinno działać! Ale efekt zaskoczył mnie zupełnie. Moje pojęcie o oświetleniu zostało zweryfikowane Po prostu do wczoraj nie wiedziałem nic o oświetleniu! A teraz dopiero zacznie się nauka.
    Zrobiłem kilka prób współdziałania 3 lamp w pełnej automatyce pomiaru, manualu, przy różnych ustawieniach lamp i różnych nastawach.
    Nareszcie mam przestrzeń na zdjęciach! Tak jakby włączyła się funkcja 3D

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kuba60 Zobacz posta
    Wszystko było niby jasne. Jak pisze w instrukcjach: powinno działać! Ale efekt zaskoczył mnie zupełnie. Moje pojęcie o oświetleniu zostało zweryfikowane Po prostu do wczoraj nie wiedziałem nic o oświetleniu! A teraz dopiero zacznie się nauka.
    Zrobiłem kilka prób współdziałania 3 lamp w pełnej automatyce pomiaru, manualu, przy różnych ustawieniach lamp i różnych nastawach.
    Nareszcie mam przestrzeń na zdjęciach! Tak jakby włączyła się funkcja 3D
    chętnie zobaczyłbym jakieś fotki, mógłbyś coś zamieścić i zaprezentować te 3D :smile:

Kuba60
    Guest

Domyślnie

Na razie to jest twórczość podobna do radości dzikiego z bateryjki. Bardziej udowadnianie, że Ameryka jednak istnieje. Stwierdzam fakt, że trzy źródła światła lepiej działają niż jedno. Czym się tu chwalić?
    Ale jak tylko zrobię coś sensownego to nie omieszka się pochwalić. Ha!

Uprawnienia umieszczania postów