Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Canon 1n -> Canon 1n D czy da się to połączyć?

Luik
    Guest

Domyślnie Canon 1n -> Canon 1n D czy da się to połączyć?

Witam serdecznie :smile:

chciałbym zapytać mądre głowy z CB, czy da się (już wyjaśniam):

mam Canona 1n i prawie całego Canona 1n D, z którego została wymontowana tylna ścianka na której był wyświetlacz. Była to cyfrówka więc w środku nie ma napędu na film i innych rzeczy. Przyglądałem się co oba mają w środku i Canon 1n D ma wolne miejsca, aby wmontować to co jest potrzebne.

Ktoś może zapytać po co mi to, już wyjaśniam mój stary Canon 1n ma już swoje lata, a Canon 1n D jest nowy bez żadnego przebiegu, przede wszystkim migawka jest nowa.

I pytanie (przepraszam, że tak zawile pisze) czy da się to w jakimś serwisie zrobić i czy jest to w ogóle możliwe?

Z góry dzięki za rady

Pozdrawiam wszystkich i życzę pięknych śnieżnych fotek.
    Łukasz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Luik Zobacz posta
    Witam serdecznie :smile:

chciałbym zapytać mądre głowy z CB, czy da się (już wyjaśniam):

mam Canona 1n i prawie całego Canona 1n D, z którego została wymontowana tylna ścianka na której był wyświetlacz. Była to cyfrówka więc w środku nie ma napędu na film i innych rzeczy. Przyglądałem się co oba mają w środku i Canon 1n D ma wolne miejsca, aby wmontować to co jest potrzebne.

Ktoś może zapytać po co mi to, już wyjaśniam mój stary Canon 1n ma już swoje lata, a Canon 1n D jest nowy bez żadnego przebiegu, przede wszystkim migawka jest nowa.

I pytanie (przepraszam, że tak zawile pisze) czy da się to w jakimś serwisie zrobić i czy jest to w ogóle możliwe?

Z góry dzięki za rady

Pozdrawiam wszystkich i życzę pięknych śnieżnych fotek.
    Łukasz
    No to chyba najlepiej zapytać w serwisie . Pytanie czy nie taniej będzie kupić Canona 1N niż składać z dwóch jeden. Czasem się jeszcze trafiają w zupełnie dobrym stanie. Mój znajomy nie tak dawno właśnie zanabył .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Nie miałem w rękach takiego Canona 1nD, ale przypuszczam, że chodzi o te, co miały tylną ścianke Kodaka?
    http://www.canon.com/camera-museum/c..._eos-dcs3.html
    http://www.canon.com/camera-museum/c..._eos-dcs1.html

Jeśli chciałbyś cokolwiek wykorzystać z tego "cyfrowego", to najpierw musisz sprawdzić czy ma normalnych rozmiarów lustro, matówkę, a nawet migawkę oraz jakie są parametry wizjera (bo może się okazać, ze wszystkie te elemety są mniejsze, gdyż jego sensor cyfrowy był mniejszy niż klatka filmu).

Ale nawet gdyby okazało się, że wszystkie elementy są identyczne, to i tak nie przekładałbym tych elementów całościowo, lecz zatrzymał sobie ten pocyfrowy jako dawcę części zamiennych na przyszłość.

Jeśli chodzi o serwis mechaniczny, to możesz wstąpić do ŁTF na Piotrkowskiej 102
    Natomiast firmowy Canona jest w W-wie na ul. Żytniej:
    http://www.canon.com.pl/gdzie_serwisowac/fotovideo/
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Luik
    Guest

Domyślnie

Wielkie dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam Łukasz

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

i co Luik powiodlo sie ?

napisz co i jak, bo tez sie nad taka wybebeszona jedynka zastanawialem, ale w serwisie na zytniej (dzwonilem, nie mialem okazji sie poijawic osobiscie) powiedzieli ze musza aparat zobaczyc, i niewiem czy operacja bylaby oplacalna.
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uprawnienia umieszczania postów