Witam!!!!
Mam pytanko czy we wszystkich eosach 1n powinna być ta funkcja (Depth-of-Field AE) czy w niektórych jej nie było?? Bo w moim tego nie ma :-(
Da się to do instalować w serwisie???
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!!!
Witam!!!!
Mam pytanko czy we wszystkich eosach 1n powinna być ta funkcja (Depth-of-Field AE) czy w niektórych jej nie było?? Bo w moim tego nie ma :-(
Da się to do instalować w serwisie???
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!!!
Canon 1n RS, 20D, 40D, Carl Zaiss 50/2,8 Canon 75-300 1:4-5.6 IS, Tamron SP AF 28-75 2.8, Canon 50mm 1.8
ale co dziwne w instrukcji od tego aparatu jest. Instrukcja jest na EOS-1N i EOS-1N RS
Canon 1n RS, 20D, 40D, Carl Zaiss 50/2,8 Canon 75-300 1:4-5.6 IS, Tamron SP AF 28-75 2.8, Canon 50mm 1.8
Wiem. Mam taka samą.
Zobacz pod kątem czy w lewym gornym rogu LCD masz funkcje M, a pod nią DEP. Na LCD mozna wypatrzec jakie obrazki wyswietla.
Co do samej funkcji to jest wygodna. Ja np uzywam ja w specyficzny sposob: pomiar na minimalna ostrosc, na max, trzecie przycisniecie ustawienie ostrosci pomiedzy i ustawienie przyslony. Zapamietuje przyslone i przelaczam szklo na manual focus, a body na M. Mam wtedy sporo czasu na spokojne kadrowanie bez ponownego ustawiania GO. Oczywscie metada ta nie dziala na... dzieci
Za wolna.
Pozdrawiam
Marek
-----------
canon user
jak dokładniej się przyjrzałem temu LCD pod kątem to widać jest trochę litery. A jak ty dokładnie włączasz tą funkcje, może ja robię coś nie właściwie?? Włącza się ją inaczej niż np. pełną automatykę, Manuala, bulb, Av, Tv ???
jeszcze znalazłem na tej stronce że ta funkcja występuje w tym modelu wiec nie wiem co jest grane
http://web.archive.org/web/200110170...anontabela.htm
Ostatnio edytowane przez salceson ; 08-02-2007 o 23:16