Drukuje na HP 5550 - nie jest to dedykowana drukarka foto, tylko ogolnego zastosowania, ale ma dedykowane atramenty fotograficzne. Z wynikow jestem zadowolony. Bardzo wiele zalezy jednak od papieru. Na papierze foto przeietnym dobrych rezulataow sie nie uzyska. Od 10x15 AgfyJet lepszym papierem na jakim drukowalem byl jakis topowy TDK. Z Agfy jestem b. zadowolony. Udalo mi sie kupic jej w analogowym sklepie troche po smiesznej cenie okoloo 6 zl za paczke 20 szt. Normalnie kosztowala cos okolo 20-30 zl. Wszystko wygladalo na to, ze byly to papiery przeznaczone do celow reklamowo-promocyjnych - ten papier wowczas wlasnie 'wchodzi;' na rynek polski. Cwani Polacy z Agfy zapewne 'przechwycili' sample i poscili na rynek po smiesznej cenie.

Z kolei wspominany przeze mnie papier Ilforda jest juz zupelnie rewelacyjny - jest suchy zaraz p wydrukowaniu (mozana go od razu macac, ale trzeba z 2-3 godz. odczekac przed wlozeniem do albumu). ten papier jednak ma tendencje do gubienia kolorow i dlatego dedykowany jest do oprawiania pod szklo lub folie.

Odbitka w labie w 99 proc. wychodzi taniej niz wydruk samodzielny (no chyba, ze kopus udalo sie kupic papier w tej cenie co mi). Glowna zaleta drukowania jest jednak skrocenie czasu na lini pstykniecie - zdjecie w rece.