Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Pixma ip6700D

Miasto
    Gniezno

Domyślnie Pixma ip6700D

Mam zamiar zakupić drukarkę ip6700D. Próbowałem poszukać jakieś opinie użytkowników na jej temat. Niestety. nic nie mogę znaleźć.
    Może ktoś z Was pracuje na takiej drukarce?
    Proszę o uwagi.
    Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

... przyznaję się że nie skorzystałem z "szukaj" ... ale do puytania się dołanczam !!

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Witam Panie i Panów, jestem tu nowy.Forum czytam od pewnego czasu i wiele się nauczyłem.
    Drukarka bardzo dobra, ale droga w eksploatacji. Posiada 6 pojemników z tuszem zabezpieczonych chipem.Koszt w sklepie internetowym po 40 zł. szt.Ja drukuję na papierze Tetenal /b.dobry/- 116 zł. 50 ark. A4. Przypuszczam, że 1 kpl. tuszy wystarczy na 50 zdjęć A4. A więc cena 1 zdjęcia 15x10 /pocztówka/ - 1,78 zł. Czy to drogo?... każdy musi sam sobie odpowiedzieć.Kiedyś wyczytałem, że 1 mg tuszu jest kilkanaście razy droższy od najdroższego szampana.
    Na wymienionym papierze, drukarka wymaga kalibracji/profil ICC/.
    Pozdrawiam

Sekal
    Guest

Domyślnie

Do mnie taka drukarka wlasnie jedzie
    Jesli chodzi o tusze to rozmawialem dzis z facetem od serwisowania drukarek canona (takich wiekszych). Ma po podrzucic informacje o zamieniikach kalamarzy . Jedyny problem z zamiennikami to koniecznosc przekladania chipu. Kiedys mialem drukarke epsona i mialem do niej wywalone na zewnatrz butle z atramentem polaczone cienkimi rurkami do pojemnikow w drukarce. Jedyna zmiana jaka trzeba bylo zrobic w drukarce to oszukac czujnik uniesionej pokrywy.
    Pokombinuje z ta nowa i dam zac co da sie zrobic w kwestii taniego drukowania.

Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Tutaj można za darmochę zamówić wydrukowanie zdjęcia na którejś z drukarek Canona.
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5458

Sam pozwoliłem sobie zamówić wydrukowanie dwóch takich samych motywów na dwóch róznych drukarkach...na wymienionej iP6700 - 6 tuszy i na innej - 4 tusze.
    Jestem niezmiernie ciekaw jakie będą róznice.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja dziś kupiłem Pixme 4300. Zdjec na niej drukował raczej nie będę, ale testowo wyszło bardzo ładnie Szkoda, że te tusze nie są tanie, a pojemniczki takie malutkie
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Patrz post nr 5.
    Dzisiaj otrzymałem dwie fotografie wydrukowane na drukarkach:
    - PIXMA iP6700D 6 tuszy, Czarny, Cyan, Magneta, Yellow,
    Photo Cyjan, Photo Magneta
    - PIXMA iP5200 5 tuszy, Czarny, Czarny, Cyan, Magneta
    Yellow
    Dla mnie różnice są tak minimalne, że gdybym miał teraz kupować...kupił bym tańszą i mniej wydawał na tusze.
    Ekran LCD i możliwość drukowania bez udziału komputera są dla mnie nieprzydatne, ponieważ i tak zawsze używam do tego kompa.

Uprawnienia umieszczania postów