Mam zamiar zakupić drukarkę ip6700D. Próbowałem poszukać jakieś opinie użytkowników na jej temat. Niestety. nic nie mogę znaleźć.
Może ktoś z Was pracuje na takiej drukarce?
Proszę o uwagi.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Mam zamiar zakupić drukarkę ip6700D. Próbowałem poszukać jakieś opinie użytkowników na jej temat. Niestety. nic nie mogę znaleźć.
Może ktoś z Was pracuje na takiej drukarce?
Proszę o uwagi.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
... przyznaję się że nie skorzystałem z "szukaj" ... ale do puytania się dołanczam !!![]()
Witam Panie i Panów, jestem tu nowy.Forum czytam od pewnego czasu i wiele się nauczyłem.
Drukarka bardzo dobra, ale droga w eksploatacji. Posiada 6 pojemników z tuszem zabezpieczonych chipem.Koszt w sklepie internetowym po 40 zł. szt.Ja drukuję na papierze Tetenal /b.dobry/- 116 zł. 50 ark. A4. Przypuszczam, że 1 kpl. tuszy wystarczy na 50 zdjęć A4. A więc cena 1 zdjęcia 15x10 /pocztówka/ - 1,78 zł. Czy to drogo?... każdy musi sam sobie odpowiedzieć.Kiedyś wyczytałem, że 1 mg tuszu jest kilkanaście razy droższy od najdroższego szampana.
Na wymienionym papierze, drukarka wymaga kalibracji/profil ICC/.
Pozdrawiam
Do mnie taka drukarka wlasnie jedzie
Jesli chodzi o tusze to rozmawialem dzis z facetem od serwisowania drukarek canona (takich wiekszych). Ma po podrzucic informacje o zamieniikach kalamarzy . Jedyny problem z zamiennikami to koniecznosc przekladania chipu. Kiedys mialem drukarke epsona i mialem do niej wywalone na zewnatrz butle z atramentem polaczone cienkimi rurkami do pojemnikow w drukarce. Jedyna zmiana jaka trzeba bylo zrobic w drukarce to oszukac czujnik uniesionej pokrywy.
Pokombinuje z ta nowa i dam zac co da sie zrobic w kwestii taniego drukowania.
Tutaj można za darmochę zamówić wydrukowanie zdjęcia na którejś z drukarek Canona.
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5458
Sam pozwoliłem sobie zamówić wydrukowanie dwóch takich samych motywów na dwóch róznych drukarkach...na wymienionej iP6700 - 6 tuszy i na innej - 4 tusze.
Jestem niezmiernie ciekaw jakie będą róznice.
Ja dziś kupiłem Pixme 4300. Zdjec na niej drukował raczej nie będę, ale testowo wyszło bardzo ładnieSzkoda, że te tusze nie są tanie, a pojemniczki takie malutkie
![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Patrz post nr 5.
Dzisiaj otrzymałem dwie fotografie wydrukowane na drukarkach:
- PIXMA iP6700D 6 tuszy, Czarny, Cyan, Magneta, Yellow,
Photo Cyjan, Photo Magneta
- PIXMA iP5200 5 tuszy, Czarny, Czarny, Cyan, Magneta
Yellow
Dla mnie różnice są tak minimalne, że gdybym miał teraz kupować...kupił bym tańszą i mniej wydawał na tusze.
Ekran LCD i możliwość drukowania bez udziału komputera są dla mnie nieprzydatne, ponieważ i tak zawsze używam do tego kompa.