To tak jak z mieczami - niektórzy lubią ciężar na klindze, a inni na rękojeści ;-) A tak szczerze, to jak włożysz jakiś poważniejszy obiektyw do 350D to i tak punkt ciężkości pójdzie sobie daleko poza aparat :razz: Ja w 400D latam z Tamim 28-75 i lampą 550 i raczej nie czuję już ciężaru korpusu :-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
hmm... L'ki też są ciężkawe przy tanich obiektywach - albo masz bicepsy, albo słabsze foty
Kompensacja cropa jest o tyle dla mnie bezużyteczna, że używam dyfuzora bądź odbijam światło ( lub to i to;-) ) Mam wrażenie, że to ma znaczenie tylko wtedy, gdy walisz światłem prosto w ryje, tak? Często robisz takie zdjęcia?![]()
![]()
Używalność wysokiego ISO niestety wpływa na jakość zdjęć - z mocniejszą lampą możesz robić zdjęcia na mniejszym ISO, co czyni je mniej zaziarnionymi... ale o bicepsach i jakości już mówiłem![]()
Podsumowując moją wypowiedź. Canon ma dwie linie lamp i musi dodawać jakieś bzdurne funkcje do tej słabszej linii, żeby ludzie je kupowali zamiast używanych z lepszej linii( Lanos i Mercedes
)
p.s. Kuchatek: czy Ty wiesz, co to jest Lanos??? :> Nie ma tych aut z takim wyposażeniem - przynajmniej w Europie![]()