Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 83

Wątek: jaka kupić lampę błyskową??

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta
    ... no i bardzo dużo wniosłeś do dyskusji :razz:
    Bo temat się juz chyba wyczerpał... :-)
    No to ja też coś wniosę : odczepcie się od Lanosa. Jak macie wątpliwości, to przejedźcie się Fabią
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Bo temat się juz chyba wyczerpał... :-)
    No to ja też coś wniosę : odczepcie się od Lanosa. Jak macie wątpliwości, to przejedźcie się Fabią
    No właśnie nie chodziło mi o samo dno - Lanos ma pare zalet
    Skasowali mi ;(

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Nowa 430 kosztuje okolo 900. Uzywana 580 mozna dostac za 1150 (u mnie w komisie stala po tyle i to chyba 2 egzemplarze). Sklanialbym sie raczej do 580 w tym wypadku.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

p.s. Kuchatek: czy Ty wiesz, co to jest Lanos??? :> Nie ma tych aut z takim wyposażeniem - przynajmniej w Europie
    Sprzedawali to cos i tutaj. Nie wiem jak wyposazenie, bo juz ich prawie nie ma, ale liczac wygodnictwo amerykanow pewnie nieco lepiej

Ja wiem ze zawsze mozna wytlumaczyc koniecznosc wiekszej mocy zdaniem "mozesz zmniejszyc iso". Ale przy takim zalozeniu to i 580'tka tak naprawde jest zbyt slaba aby to iso zmniejszyc tyle ile sie da i by sie chcialo

A "w ryje"... Czasami sie niestety inaczej nie da

Jesli ktos kupuje lampe bo fotografuje sobie imprezy w domu z okazyjnym dopaleniem cieni na zewnatrz bez lazenia po ciemnych kosciolach, gdzie i tak pompuje sie iso i otwiera przyslone bo glowy na czarnym tle nie sa fajne, do tego walac "w ryje" bo nie ma od czego odbijac a softy sa i tak zwykle zbyt male, to naprawde mocna lampa nie jest tak konieczna.

A zalozenie "trzeba miec, bo a nuz sie przyda" to kazdy powinien jezdzic minimum mini vanem, bo "a nuz bedzie trzeba przewiezc pralke".
    ...

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Kuchatek moze i masz racje , ja podalem cene nowej 430 lub uzywanej 580. Jesli okazaloby sie ze lampie nic nie dolega to napewno kupilbym 580. Zalozenie ze "a nuz sie przyda" nie jest takie glupie. Ja w kilku przypadkach gdzie "a nuz sie przyda" odkrylem kierunki w ktorych zaczalem sie wiecej bawic niz w innych (oczywiscie nie mowie tutaj 430 za 900 zl vs 580 za 1700)
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Miasto
    USA

Domyślnie

Duzym minusem 550'tki jest brak gwarancji i jej uzywanie. Nie wiadomo kto to mial i jak po tym jezdzil. To ze nie jest zniszczona nie znaczy ze nie ma na koncie ilus tysiecy blyskow ponad norme. Jak sie zepsuje nikt jej za 20pln nie naprawi.
    ...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Duzym minusem 550'tki jest brak gwarancji i jej uzywanie. Nie wiadomo kto to mial i jak po tym jezdzil. To ze nie jest zniszczona nie znaczy ze nie ma na koncie ilus tysiecy blyskow ponad norme. Jak sie zepsuje nikt jej za 20pln nie naprawi.
    Stare Mercedesy rzadko się psują, ale z obawy o te rzadkie przypadki jeździ tyle Lanosów albo Fabii;-)
    Skasowali mi ;(

Miasto
    USA

Domyślnie

Te Twoje porownania nie do konca oddaja istote. Ten "lanos" wyszedl z tej samej fabryki w ktorej zrobiono tego mercedesa, wykonany jest tak samo dobrze i z tych samych materialow. To moze nie S600, ale klasa A tez nie jest zla.

Kupujac merola po 200 tysiacach na liczniku z pewnoscia ze licznik jest cofany zyjesz w niepewnosci, ze po dowolnym nastepnym kilometrze padnie i trzeba bedzie wylozyc z kieszeni. Biorac samochod z salonu przynajmniej wiesz, ze ten nowy mozesz w kazdej chwili oddac i co by sie nie zepsulo to wymienia.
    ...

Domyślnie

Stare Mercedesy rzadko się psują, ale z obawy o te rzadkie przypadki jeździ tyle Lanosów albo Fabii;-)
    Ale w przypadku 550-tek tak nie jest
    Chcialem wlasnie uzywana 550 i po 2 sztukach i po zwrotach (straty na przesylce) w koncu kupilem sigme 500 dg super.

W obydwu na pelnej mocy i zoomie na wide lecial lekki dymek i smeirdzialo z palnika a po przygladnieciu widac bylo zapieczone drobinki kurzu na szybce... Z czasem prawdopodobnie by sie to na cala szybke rozeszlo.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Ale w przypadku 550-tek tak nie jest
    Chcialem wlasnie uzywana 550 i po 2 sztukach i po zwrotach (straty na przesylce) w koncu kupilem sigme 500 dg super.

W obydwu na pelnej mocy i zoomie na wide lecial lekki dymek i smeirdzialo z palnika a po przygladnieciu widac bylo zapieczone drobinki kurzu na szybce... Z czasem prawdopodobnie by sie to na cala szybke rozeszlo.
    Mam wrażenie, że tak robią wszystkie mocne lampy. Ktoś mnie uświadomi? Czy to jest wada lampy?
    Skasowali mi ;(

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów