ee tam w programie graficznym..
;]
ale dzięki za prodaę.
z tymi światłami to fakt, nie pomyślałem.
a zmiana lampy błyskowej na jakiegoś świecącego światłem ciągłym hand made`a by pomogła? (pomijając kwestię jak to zrobię ;] )
ee tam w programie graficznym..
;]
ale dzięki za prodaę.
z tymi światłami to fakt, nie pomyślałem.
a zmiana lampy błyskowej na jakiegoś świecącego światłem ciągłym hand made`a by pomogła? (pomijając kwestię jak to zrobię ;] )
Myślę że wykorzystanie led jest możliwe , jednak nie wiem jak kształtować będzie się koszt takiego rozwiązania i czy to będzie opłacalne .
http://www.lighting.pl/vademecu/LED_...inescencja.htm
Na poczatek można kupić lampę led z gwintem na 220V i sprawdzić czy takie światło nadaje się do fotografii .
na ledach (kilkunastu) jest za słabe. juz to ktoś zrobił i uzywał - do makro i statycznych motywów.
A na żarówkach ring - to takich konstrukcji też już sporo powstało. Tylko, że jest to na tyle ciężkie, że ma swój własny statyw.
problem oczywiście z mieszaniem świateł i WB w takich sytuacjach
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
A może 1-2 razy FELować przed zrobieniem zdjęcia? Przedbłyski pomiarowe zadziałają jak tryb redukcji czerwonych oczu w kompaktach i nie tylko (seria błysków powodująca zwężenie źrenic). Chociaż na pewno mniej wygodne niż mocna lampa ze światłem ciągłym, to o wiele bardziej mobilne![]()
Saurus
Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
"Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart
Galeria WWW